L’Ajuntament de Calafell permetrà ampliar les terrasses del sector de la restauració

Els establiments de restauració de Calafell ja han començat els preparatius per reobrir terrasses a partir de dilluns. (Fotografia: Ajuntament de Calafell)
Avatar
09/05/2020 - 13:00h

A partir de dilluns també podran instal·lar terrasses els bars que no en tenien i els comerços podran exposar productes al carrer

L’Ajuntament de Calafell autoritzarà els establiments de restauració a ampliar les seves terrasses a partir d’aquest proper dilluns, 11 de maig, quan podran tornar a obrir arran de l’entrada en vigor de la fase 1 del desconfinament per l’estat d’alarma pel coronavirus.

El consistori calafellenc recorda que bars i restaurants només podran atendre clients a les terrasses, ocupant com a màxim el 50% de l’aforament. En aquest sentit, per pal·liar la disminució de negoci que pot suposar la mesura, es permetrà una ampliació temporal amb la qual els locals puguin tenir més taules disponibles perquè l’activitat sigui viable.

Però l’Ajuntament de Calafell també autoritza dues situacions més. D’una banda, els locals de restauració que no tenien terrassa podran demanar-ne, mentre que l’ampliació de les existents serà automàtica. De l’altra banda, els comerços que no siguin de restauració podran ocupar la via pública, davant de l’establiment, per exposar al carrer els productes que tenen a la venda.

Són mesures encaminades a facilitar la recuperació econòmica del municipi, dins del marge existent dins de l’encara vigent estat d’alarma i del pla de retorn a la normalitat, s’apunta des del consistori de Calafell. Aquesta autorització especial estarà en vigor fins al pont del Pilar, i llavors es reexaminarà a la llum dels esdeveniments.

PUBLICITAT

Les ampliacions autoritzades seran diferents segons els nuclis, atesa la diferent tipologia dels carrers. Així, per exemple, hi haurà zones on l’ocupació de via pública s’haurà de fer a la zona d’aparcament de vehicles de davant del local en comptes de la vorera. En casos singulars, com el nucli antic o el centre de Segur de Calafell, s’analitzarà cas per cas, a petició dels interessats, per la diversitat de casuístiques.

El decret aprovat per l’Ajuntament de Calafell incorpora disposicions per garantir un espai suficient per al trànsit de vianants, més quan s’ha d’observar una distància de seguretat. En alguns casos, les noves terrasses de les voreres hauran d’estar a la banda de les façanes, però en altres, a la banda de la calçada: dependrà, per exemple, de l’arbrat o mobiliari urbà existent. En cap cas es podran blocar accessos a habitatges o a pàrquings.

A més, podrà establir-se alguna restricció de circulació de vehicles o de velocitat per evitar accidents i hi ha recomanacions per a la circulació de vianants.

Es pot consultar el detall zona a zona en aquest enllaç. Tanmateix, l’Ajuntament de Calafell remarca que en cas de dubte o per més informació es pot contactar amb els serveis urbanístics de la mateixa administració local, mitjançant el telèfon 977 69 90 09.

També et pot interessar

Comentaris