El Baix Penedès passa dilluns a la fase 1, però l’Alt seguirà a la fase 0

Un control policial entre el Vendrell i Calafell per evitar que ningú se salti el confinament pel Covid-19. (Foto: ACN/Roger Segura)
Avatar
08/05/2020 - 19:49h

Sanitat accepta la proposta de la Generalitat per la qual només el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Pirineu i l’Alt Aran faran un pas endavant

Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat i el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i l’Alt Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l’ACN. Així, pel que fa al Penedès, el Baix Penedès canviarà a fase 1 dilluns però, en canvi, l’Alt Penedès es mantindrà a la 0,

El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-.

PUBLICITAT

D’altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”.

El que es permetrà en la fase 1, de forma resumida, serà:

Visites i reunions: Es permetran visites a familiars i reunions de grups de màxim 10 persones, quan estiguin a la mateixa província i sempre i quan no hi hagi membres que formin part d’un col·lectiu de risc.

Petit comerç: Els comerços minoristes podran obrir amb condicions estrictes de seguretat.

Terrasses de bars i restaurants: Es permetrà que bars i restaurants obrin les terrasses, però només al 50% de la seva capacitat.  

Allotjaments turístics: Podran tornar a obrir, però sense que les zones comunes estiguin habilitades.

Un carrer, dividit en dues fases

La decisió de mantenir l’àrea metropolitana sud a la Fase 0 i avançar el Camp de Tarragona a la 1 genera una situació ben curiosa al carrer de les Dues Províncies que, com el seu nom indica, està situat tant a la província de Barcelona i la de Tarragona.

Divideix també els municipis de Bellvei i Castellet i la Gornal, per tant, les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Penedès. Tot plegat fa que, a partir de dilluns, a una banda del carrer estiguin oficialment en fase 0 i, els veïns de l’altra banda, en fase 1.

També et pot interessar

Comentaris