El Baix Penedès passa dilluns a la fase 1, però l’Alt seguirà a la fase 0

08/05/2020 - 19:49h

Sanitat accepta la proposta de la Generalitat per la qual només el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Pirineu i l’Alt Aran faran un pas endavant

Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat i el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i l’Alt Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l’ACN. Així, pel que fa al Penedès, el Baix Penedès canviarà a fase 1 dilluns però, en canvi, l’Alt Penedès es mantindrà a la 0,

El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-.

D’altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”.

El que es permetrà en la fase 1, de forma resumida, serà:

Visites i reunions: Es permetran visites a familiars i reunions de grups de màxim 10 persones, quan estiguin a la mateixa província i sempre i quan no hi hagi membres que formin part d’un col·lectiu de risc.

Petit comerç: Els comerços minoristes podran obrir amb condicions estrictes de seguretat.

Terrasses de bars i restaurants: Es permetrà que bars i restaurants obrin les terrasses, però només al 50% de la seva capacitat.  

Allotjaments turístics: Podran tornar a obrir, però sense que les zones comunes estiguin habilitades.

Un carrer, dividit en dues fases

La decisió de mantenir l’àrea metropolitana sud a la Fase 0 i avançar el Camp de Tarragona a la 1 genera una situació ben curiosa al carrer de les Dues Províncies que, com el seu nom indica, està situat tant a la província de Barcelona i la de Tarragona.

Divideix també els municipis de Bellvei i Castellet i la Gornal, per tant, les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Penedès. Tot plegat fa que, a partir de dilluns, a una banda del carrer estiguin oficialment en fase 0 i, els veïns de l’altra banda, en fase 1.

També et pot interessar

Comentaris