“Som professionals sanitaris, no herois”

Exterior de l’Hospital del Vendrell.
Avatar
27/04/2020 - 20:00h

El comitè d’empresa de l’Hospital del Vendrell continua reclamant diverses millores pel col·lectiu i que “ens han anat robant des del 2008”

“Portem pràcticament dos mesos deixant-nos la pell i literalment la salut, som professionals sanitaris, no herois, perquè els herois no moren i dels nostres ja són molts els que han mort per desenvolupar la seva professió segurament sense els EPIS adequats, i més de 35.000 infectats per COVID-19”.

Així comença un comunicat del comitè d’empresa de l’Hospital del Vendrell en què el col·lectiu reitera la seva queixa per la manca de suficient material protector per evitar el contagi del coronavirus.

“Som professionals i en el nostre ADN està ajudar a les persones, cuidar-los, portar-los fins a la curació de la millor manera possible amb tot el que estigui a les nostres mans, és la nostra vocació. Però tot té un límit i considerem que ja no podem continuar sent aquestes ‘mules de càrrega’ que suporten sacs i sacs a la seva esquena”, continua el comitè.

El col·lectiu professional de l’Hospital del Vendrell remarca tot seguit: “Portem patint retallades des de la crisi de 2008, retallades en personal, en salari, augment d’hores de treball, contractes precaris… Les nostres reivindicacions han estat notòries durant aquests anys, però sembla que per als Gerents de Santa Tecla, “santa casa” per al que volen, no han servit de molt, ignorant les nostres peticions, sense gens de respecte pels seus treballadors i tractant-nos com a simples números, en la que qualsevol hora retallada a un professional sanitari els suposava un guany econòmic”.

“Per aquesta empresa sempre hem estat números i així ens ho han demostrat. Però va arribar la crisi de la COVID-19, el poble va sortir als balcons aplaudir les nostres ‘gestes heroiques’ com si no ho portéssim fent durant tota la nostra vida professional, amb zero reconeixements, fins i tot empreses i particulars ens porten pastissos, pizzes i tota mena d’aliments, que ens alegren el torn i els estem immensament agraïts, a tots!
Però mentrestant, nosaltres continuem treballant en les mateixes condicions, sumades a les noves provocades per la COVID-19″.

PUBLICITAT

Això vol dir, segons el col·lectiu d’empresa de l’hospital comarcal del Baix Penedès: “Falta de personal, horaris ridículs per a estalviar-se dues miserables hores del sou d’un sanitari, falta d’equips de protecció individual, falta de previsió, falta de plans de contingència, falta de test…”.

Així les coses, el comitè d’empresa de l’Hospital del Vendrell reclama, més enllà de rebre aplaudiments agraïts de la societat i de cartes de suport dels dirigents sanitaris, recuperar “el que ens van robar des de l’any 2008”. “Haurien d’estar demanant perdó per la nefasta gestió, no sols d’ara, sinó des dels anys de la crisi econòmica de 2008”, diu el comitè.

L’escrit del col·lectiu sanitari conclou: “Avui dia no hem rebut cap contestació sobre les DPOS (retribucions variables per compliment d’objectius), seguim pendents que ens paguin els plusos de les vacances, seguim a l’espera de test serològics, seguim a l’espera d’EPIS (equips de protecció individual) en condicions, seguim a l’espera de personal amb horaris i contractes dignes, seguim a l’espera de la recuperació salarial. Espera, espera i espera. Anys portem esperant. I diem prou!”.

També et pot interessar

Comentaris