38 Sant Jordis del 3d8

23/04/2020 - 11:23h

El 3 de vuit compleix 38 anys d’informació de proximitat a l’Alt i el Baix Penedès

Trenta-vuit de 3 de vuit, i cap com aquest. El dia de l’aniversari d’aquest mitjà és un dia de festa (no festiu, però sí de festa). Els carrers s’omplen de persones que es busquen les unes a les altres per donar-se un llibre i una rosa. Aquest dijous, en canvi, el Dia de Sant Jordi (que és quan va néixer el 3d8) no hi ha hagut parades, ni persones, ni festa al carrer. Les poques persones que s’hi veien, més que buscar-se, s’evitaven. Més que abraçar-se, es distanciaven.

La pandèmia provocada pel coronavirus a tot el món també ha afectat una festa tan nostrada com Sant Jordi. Els que més ho han notat són els llibreters i els floristes, que s’han empescat maneres de no perdre bous i esquelles. Però també ho han patit les persones que per primera vegada a la vida han hagut de viure confinades per evitar la propagació d’un virus que ho està canviant tot, i El 3 de vuit ho està explicant.

Aniversari diferent

Aquest aniversari és diferent de qualsevol altre i serà memorable. Des que el setmanari va sortir al carrer el 23 d’abril del 1982, s’ha dedicat a treballar, primer, per tenir una edició a punt cada divendres. La puntualitat, rigor i pluralitat de la feina feta ha convertit aquesta capçalera en una referència al Penedès. Amb els anys, i amb els canvis que imposen els nous temps, la cita setmanal s’ha convertit en diària a través d’una finestra digital que tampoc para de créixer i reforça el paper central d’aquest mitjà. Però ha estat al llarg de les últimes sis setmanes que el 3d8 ha experimentat una evolució meteòrica i meritòria.

Dilluns 16 de març la redacció quedava buida amb els professionals a casa davant un repte inèdit: teletreballar. Calia transportar el sistema d’una redacció als menjadors de les cases, i es va aconseguir. El 3d8 va respondre amb el compromís vigent des del primer dia amb tots els seus lectors. Cada divendres ha estat present als quioscos, benzineres, llibreries i altres punts de venda gràcies a la redacció, la rotativa, els repartidors i, naturalment, els subscriptors i els anunciants.

Però aquest Sant Jordi diferent també és un dia que fa evident un altre dels canvis que ha fet evolucionar meteòricament i meritòriament aquesta capçalera, i no és altre que el de treballar incansablement perquè la informació arribi ja no cada setmana, ja no cada dia, sinó cada hora, minut a minut. La Covid-19 està fent estralls i no té treva i, El 3 de vuit, com des de fa 38 anys, és al peu del canó per explicar-ho tot.

També et pot interessar

Comentaris