“A ningú li agrada estar confinat. No obstant, cadascú està vivint el confinament d’una manera molt diferent”

15/04/2020 - 18:05h

Fa tres setmanes, l’estat havia decretat l’estat d’alarma fins l’11 d’abril. Al 3d8 vam demanar a diversos penedesencs que ens expliquessin com vivien el confinament. Aquest el final de l’experiència

La sadurninenca Foix Bargalló viu l’experiènica així:

És evident que a ningú li agrada estar tancat tants dies a casa sense poder sortir al carrer ni veure ningú. A ningú li agrada estar confinat. No obstant, cadascú està vivint el confinament d’una manera molt diferent. Hi ha gent a qui no li afecta tant, això d’estar a casa, però n’hi ha d’altres que esperen poder sortir al més aviat possible.

La meva germana de dotze anys, per exemple, desitja sortir al carrer ja. Li encanta estar fora de casa i no suporta estar tancada i no poder veure les seves amigues, quedar, entrenar o fer qualsevol cosa a l’exterior.

Al meu germà petit també li està costant, això d’estar confinat, perquè és molt mogut. Si ets al carrer no hi ha cap problema, però costa molt més gastar tota l’energia dins d’un espai tan reduït. Això, encara que a vegades cansi, també és positiu, ja que gairebé mai ens avorrim.

El meu pare treballa a primera línia perquè es dedica al sector de l’alimentació, així que no passa tot el dia amb nosaltres. Ell està vivint aquesta situació d’una altra manera, però tot això també està sent dur per a la gent que segueix fent la seva feina.

La meva mare, en canvi, no pot anar a treballar. Així doncs, els meus germans i jo estem tot el dia amb ella. La meva mare mai para. No sap estar sense fer res, i a casa això és més complicat. Jo crec que, de tota la família, ella és la que té més ganes de poder sortir.

Les meves àvies són a casa seva. Com que totes dues viuen soles i no les podem anar a veure, les truquem molt sovint. És estrany estar tants dies sense veure-les, i les trobem a faltar, com a tots els altres (la nostra tieta, els cosins, els amics…).

Aquest confinament està sent difícil per a tots, però ens en sortirem. Tot anirà bé.

També et pot interessar

Comentaris