“Darwin constataria en aquesta situació la seva teoria de l’evolució. En aquest cas, de l’adaptació ràpida”

10/04/2020 - 19:09h

Tres setmanes confinats donen per molt. Moltes hores per pensar, moltes hores per sentir. A Diari de Confinament compartim com viuen l’estat d’alarma diversos penedesencs.

Aquesta és la història de la Lluïsa Llop de Gelida.

Vint dies de confinament, i tots plegats podem confirmar el que ja sospitàvem: l’ésser humà té una capacitat innata d’adaptació al medi. Darwin constataria perfectament en aquesta situació la seva teoria de l’evolució. En aquest cas, de l’adaptació ràpida.

Després d’uns dies de desconcert, ens hem adaptat a aquesta situació i, després anar responent inicialment a les novetats com podíem, hem canviat moltes coses per intentar seguir amb les nostres vides al millor possible.

La principal novetat, en el meu cas, més enllà de passar moltes hores a casa, és haver descobert mil maneres de fer telereunions –cadascú des de casa seva– sense necessitat de desplaçar-nos. O hem descobert el teletreball.

Passat el Covid-19 haurem de reflexionar al respecte i ser conscients que podem fer moltes coses teletreballant sense necessitat de desplaçament i la corresponent emissió de gasos d’efecte contaminant. O donarem més valor a la feina de les persones que a casa nostra viuen del camp i valorarem la producció de proximitat, ara que hem vist perillar els productes de llarga distància.

Les hores de confinament també ajuden a tenir temps per reflexionar i pensar més enllà de la vida quotidiana, on les mil activitats que tots fem no ens permeten aturar-nos i pensar.

I si parlava de capacitat d’adaptació, per damunt d’això, corroborar parafrasejant el filòsof Jean-Jacques Rousseau que les persones són bones per naturalesa. Aquests dies, a Gelida, més d’una quarantena de noies i dones s’han unit per cosir mascaretes amb la roba que ens facilita via ajuntament l’empresa Robin Hat, SL de Rubí de forma gratuïta i altruista.

En portem gairebé un miler fetes, que es repartiran entre els comerciants, la residència d’avis de Gelida i els veïns i veïnes que en necessitin per les seves circumstàncies personals. I estem a l’espera que arribi més roba per seguir.

La il·lusió i les ganes de cosir en benefici de tots és encomiable i transmet la voluntat d’aquestes persones d’ajudar a superar aquesta situació tots plegats. Una voluntat que es transmet per la societat gelidenca, penedesenca i catalana. En sortirem plegats, de tot això. Quedeu-vos a casa i ho farem més ràpid!

També et pot interessar

Comentaris