“Encara que ara sembli que res està sortint com estava previst, al final tot anirà bé”

09/04/2020 - 18:05h

Tres setmanes confinats donen per molt. Moltes hores per pensar, moltes hores per sentir. A Diari de Confinament compartim com viuen l’estat d’alarma diversos penedesencs.

La Foix Bargalló, de Sant Sadurní, ens ho explica així.

Ja portem bastants dies tancats, i veient com està la situació, es preveu que això s’allargui més del que tots pensàvem. Quan ens van dir que haurien de tancar l’escola per evitar el contagi del virus, tots estàvem molt contents. Teníem dues setmanes per estar a casa, mirar la televisió, quedar amb els amics…

Però ara ja en fa tres, i estem completament confinats. No podem veure els familiars, ni els amics, ni fer activitats a l’aire lliure. Tot i així, tenim sort de tenir tantes eines tecnològiques amb les que ens podem comunicar, divertir, i fins i tot aprendre. A la meva escola hem començat a fer servir el Google Classroom per rebre i entregar les diferents tasques que els professors i professores ens envien diàriament, i avui he fet la meva primera classe virtual.

Ara es comença a veure com tothom està prenent consciència del que passa i s’està adonant que tot això no és una broma i que, a més a més, va per llarg, i els docents estan ideant i buscant recursos per poder seguir les classes amb la màxima normalitat i la resta de gent ho està fent per entretenir-se, per passar l’estona.

Des de fa uns dies, a més de sortir a les vuit per aplaudir als sanitaris, sortim al balcó a les set de la tarda i fem un concert amb tots els veïns de la plaça: una toca el violoncel, l’altre el contrabaix… També n’hi ha un que toca la flauta, una guitarra, el meu germà que toca la trompeta i jo, que toco la guitarra o l’ukelele i canto.

Una altra cosa que fem molt aquests dies a casa és cuinar. Fem magdalenes, pastissos, paelles i tot el que ens vingui de gust. Però també fem esport. Cada dia a la tarda ballem i fem entrenament físic durant una hora. De mica en mica tots ens estem adaptant a la situació, i encara que ara sembli que res està sortint com estava previst, al final tot anirà bé.

També et pot interessar

Comentaris