Una trentena de persones donen sang amb els Nens del Vendrell

Un moment de la donació de sang de dissabte al Vendrell
Avatar
22/03/2020 - 13:05h

A Vilafranca la jornada de donació es farà de dimecres a divendres, matí i tarda, al local social dels Castellers de Vilafranca

Els Nens del Vendrell, juntament amb el Banc de Sang i Teixits i la Xarxa Suport del Vendrell, van organitzar dissabte una donació de sang durant la qual va haver una trentena de donants i cinc persones que es van oferir però que no van poder donar.

PUBLICITAT

Des de la colla es valora la jornada de forma positiva ja que recorden que la donació s’havia de fer amb cita prèvia i amb moltes mesures de protecció i seguretat.

La seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, acollirà també de dimecres a divendres que ve, matí i tarda, una donació de sang a la qual tothom s’ha d’inscriure prèviament a la web del Banc de Sang i Teixits

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa neix arran de la davallada que han patit les donacions que, segons el Banc de Sang i Teixits, seguirà baixant, a causa de l’expansió del coronavirus COVID-19. Des del Banc de Sang garanteixen totes les mesures de seguretat per evitar el contagi del coronavirus i, és per això, que es demana que cada donant porti el seu bolígraf per omplir el formulari. Altres mesures seran la presa de la temperatura de cada donant, l’ús de guants i mascaretes per part de tot el personal sanitari, etcètera. És important recordar que el COVID-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.

El risc, en tot cas, és no donar sang, doncs cada dia a Catalunya calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments.

També et pot interessar

Comentaris