Toc de campanes en solidaritat als afectats i confinats a causa del coronavirus

Foto: Maria Rosa Ferré
18/03/2020 - 06:00h

Les esglésies del país faran ressonar les campanes cada dia, a les 12 del migdia, a partir d’aquest dimecres

Tal com ja vam anunciar al final de la setmana passada, davant la delicada situació que està vivint el país, i seguint les directrius del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, han quedat suprimides totes les misses i actes de culte de les diferents esglésies de Vilafranca i de l’arxiprestat, així com també totes les activitats pastorals.

La basílica de Santa Maria restarà oberta per a la pregària individual de 10 a 13h i de 18 a 20h, i es recomana seguir les misses (especialment els diumenges) per televisió. Per a qualsevol necessitat es pot telefonar al despatx parroquial. Tanmateix, les parròquies tenen dues novetats importants:

La primera serà que a partir d’aquest dimecres cada dia a les 12h tocaran les campanes de Santa Maria (i d’altres esglésies dels pobles veïns que puguin fer-ho) com a signe de pregària i solidaritat amb els afectats i confinats per causa del coronavirus. Aquesta ha estat una iniciativa a nivell estatal que han secundat els bisbes de Catalunya. A les 12h del migdia és tradicionalment l’hora de l’Àngelus, un moment per pregar per les nostres necessitats per intercessió de la Mare de Déu.

I per altra banda s’ha habilitat un canal youtube per seguir en directe per internet la missa que se celebrarà cada dia a les 20h a la capella del Santíssim de la basílica de Santa Maria, a porta tancada i sense fidels. Es pot connectar amb aquest canal directament a través de la pàgina web de les parròquies de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris