“No hem de generar més caos cancel·lant les vacances d’estiu”

Des de Viatges Equador han valorat l’estat del turisme amb la crisi del coronavirus
17/03/2020 - 19:06h

Les agències de viatges entenen les anul·lacions dels viatges propers, però demanen calma i no precipitar-se amb els programats més enllà del mes d’abril

Les agències de viatges estan vivint uns moments molt complicats, tal com passa també en la majoria de sectors, per l’estat d’alarma decretat pel coronavirus.

I és que tal com explica Pere Albornà, de Viatges Equador de Vilafranca, ja fa més de dues setmanes que les canceŀlacions eren la tònica habitual, sobretot pel que fa als viatges de Setmana Santa i també per viatjar a destinacions on “o bé ja no es podia entrar, o només entrar els posaven en quarantena o s’arriscaven que no els deixessin sortir”. Per aquest motiu ja fa dies que estaven gestionant cancel·lacions i repatriacions de penedesencs que no volien marxar o bé volien tornar abans d’hora.

Malgrat tot, ara, amb les noves mesures decretades per l’Estat i el Govern de la Generalitat, la situació que pateixen és, segons afirma, terrible: “Només treballem per canceŀlar”, explica.

Segons Albornà, no hi ha cap denominador comú que defineixi les respostes dels proveïdors i, per tant, alguns tornen part dels diners, d’altres els tornen tots i d’altres faciliten el canvi de reserva per a més endavant.

Albornà explica que els costa arribar a acords amb les companyies aèries, ja que dificulten molt la devolució dels diners i, bàsicament, el que ofereixen és la possibilitat de canviar dates, cosa que, segons Albornà, no és tan fàcil com sembla: “Hi ha gent, per exemple, que només pot viatjar per Setmana Santa, o que a l’estiu ja té altres coses reservades. Com se li soluciona, això? És complicat”, diu el responsable de l’agència.

En tot cas, ara estan a porta tancada dins l’oficina “per intentar solucionar cas per cas, perquè la gent sent molta angoixa”.

Albornà reconeix que parteixen d’una base molt bona, ja que des de finals d’any s’havien venut molts viatges. A més, era el primer any que després de la crisi es veia que les vendes de viatges repuntaven claríssimament. “Vam vendre molt per a aquest 2020, però ara tots són canceŀlacions, tant obligades com voluntàries”.

Tot i que la situació és molt greu i ja donen la Setmana Santa per perduda, des de l’agència demanen a tothom calma i volen deixar clar que ara mateix “no és necessari canceŀlar les vacances d’estiu”. Albornà entén la preocupació de la gent que tenia programat un viatge per al 15 d’abril, ja que segurament no el podrà fer, però demana “sang freda” i esperar a l’hora de decidir què fer amb les vacances d’estiu.

“No hem de generar més caos del que ja hi ha; cal pensar en la situació actual i no en la que es viurà d’aquí a tres o quatre mesos. Demanem que no s’actuï de manera precipitada”, apunta, al mateix temps que reconeix que molta de la feina que fan és “de psicologia, amb la gent angoixada pels seus viatges a l’agost. Demanem paciència i tranquil·litat”.

Un altre dels temes que preocupen a Albornà és la canceŀlació dels viatges de l’Imserso, que estan tots anuŀlats i en els quals participaven centenars de penedesencs. “L’Estat diu que tornarà tots els diners, però s’ha de veure com ho farà, perquè són molts milions d’euros”, diu Albornà, que afegeix, també, que l’alternativa és canviar l’època del viatge però que hauria de ser també en temporada baixa.

“Estem en una roda que intentarem no fer més grossa, i per això apeŀlem al sentit comú i a la calma i demanem les no suspensions de viatges per a l’estiu perquè, d’aquí a allà, ja es veurà què cal fer i com”, clou.

També et pot interessar

Comentaris