Subirats valora en 100.000 euros les reparacions pels danys del temporal Gloria

10/03/2020 - 15:37h

La infraestructura que va sortir més malparada va ser el pont del camí de Can Batista a Sant Pere de Lavern, que estarà tallat fins que es recuperi

El temporal Gloria, que va assotar Catalunya a finals de gener, va ocasionar nombrosos danys a la xarxa de camins municipals, places i equipaments de Subirats. Així ho ha fet palès l’ajuntament del municipi, que ara ha quantificat en 100.000 euros el cost d’arreglar tots els desperfectes.

Durant la precipitació es van tallar els camins que creuaven torrents i rieres de forma preventiva, els quals no es van tornar a obrir fins a la finalització del temporal.

Nombrosos senders van quedar inhabilitats temporalment per la caiguda d’arbres, molts dels quals pins en zones de bosc i marges dels camins. La brigada municipal i l’ADF Subirats va estar restablint els passos.

La reparació més complicada és la del pont del camí de Can Batista a Sant Pere de Lavern -sobre el torrent de Can Batlle-, del qual es va esfondrar el mur sud-est i part del reblert de terres. El consistori considera que és perillós circular pel seu damunt i romandrà tallat fins que s’acabi d’executar la seva reparació.

La reparació més complicada és la del pont del camí de Can Batista a Sant Pere de Lavern -sobre el torrent de Can Batlle-, del qual es va esfondrar el mur sud-est i part del reblert de terres. El consistori considera que és perillós circular pel seu damunt i romandrà tallt fins que s’acabi d’executar la seva reparació.

Algunes actuacions d’urgència i reparacions s’han pogut realitzar amb mitjans propis, a través de la brigada municipal, però d’altres s’han hagut d’externalitzar i contractar els serveis d’empreses especialitzades.

També et pot interessar

Comentaris