La Policia Local denuncia 5 persones que conduïen sota els efectes de l’alcohol

02/03/2020 - 14:14h

El cos policial practica 5 proves d’alcoholèmia i un drogotest positius aquest cap de setmana a Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca ha denunciat durant aquest cap de setmana 6 persones que conduïen vehicles, 5 de les quals sota els efectes de begudes alcohòliques i una sota els efectes substàncies estupefaents. Lamentablement, continuen sent importants les conductes de risc que algunes persones realitzen en conduir els vehicles sota els efectes d’aquestes substàncies.

La nit del divendres passat els agents de la Policia Local van observar un vehicle que circulava a una velocitat inadequada. En aturar-lo a l’alçada de la pl. Penedès, es van trobar amb un conductor novell que va donar positiu a les proves d’alcoholèmia.

A les 23.30h del dissabte els agents van ser informats que al carrer Torrelles de Foix un vehicle havia impactat amb un vehicle estacionat i, del cop, van resultar amb danys quatre vehicles més. Els agents van poden observar que la conductora presentava una clara simptomatologia d’estar sota influència de begudes alcohòliques. Es va realitzar la prova i va donar una taxa de 1,33 mg/l (quan el màxim permès és 0.25 mg/l). És va instruir atestat i serà investigada per un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, el vehicle no portava assegurança i va quedar immobilitzat al mateix lloc.

Posteriorment, a les 03.45h una patrulla de la Policia Local, realitzant vigilància a la pl. Penedès, va observar un vehicle que realitzava una conducció erràtica. El van aturar i van percebre una forta olor a alcohol. Es va realitzar la prova d’alcoholèmia, que va donar una taxa positiva de 0,54 mg/l. El conductor va ser denunciat administrativament.

Una hora més tard la patrulla va observar un ciclomotor circular sense els llums reglamentaris. El conductor va aturar el vehicle i els agents van notar també una forta olor d’alcohol. Se li va fer la prova donant un resultat de 0,77 mg/l. Es va confeccionar l’atestat corresponent i serà investigat per un delicte contra la seguretat viària per l’elevat grau de la taxa d’alcoholèmia.

D’altra banda, aquest diumenge 1 de març, a la tarda, es va fer un drogotest positiu i una altra alcoholèmia positiva.

A les 17.50h, amb motiu d’una infracció, els agents van aturar un vehicle a l’av. Tarragona amb c/ Francesc Macià. Els agents sospitaven que el conductor hagués pres algun tipus de substància i en realitzar el drogotest la persona va donar positiu en THC (cannabis) i amfetamines. Se’l va denunciar administrativament per aquest fet i es va immobilitzar el vehicle al mateix lloc.

A les 19.30h una veïna va sol·licitar presència policial, ja que un vehicle li havia donat un cop i havia marxat del lloc. Testimonis van facilitar la placa de matrícula del causant. Es contacta amb el propietari d’aquest cotxe i manifesta que el vehicle el condueix el seu fill. Acte seguit es va localitzar el vehicle i el conductor presentava símptomes evidents d’anar sota efectes de l’alcohol. Es va realitzar la prova i va donar un resultat de 0,90 mg/l., motiu pel qual es van instruir diligències per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Alteracions físiques i psicològiques

La Policia Local de Vilafranca recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquests efectes s’engloben els àmbits següents:

  • Falsa sensació de seguretat sobre si mateix.
  • Alteració del temps de reacció.
  • Deteriorament i alteracions en el temps de reacció.
  • Reducció de la capacitat d’atenció.
  • Trastorns i alteracions psicomotrius.
  • Disfuncions en la percepció.

Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat).

No poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d’aire expirat els conductors dels vehicles següents:

  • Destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg.
  • Destinats al transport de viatgers de més de 9 places.
  • Destinats al transport escolar o de menors.
  • De servei d’urgència.
  • De transport especial.
  • Amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d’antiguitat.

És delicte contra la seguretat vial conduir sota l’efecte de l’alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat.

També et pot interessar

Comentaris