Esquerra veu més a prop el bus Penedès-UAB

18/02/2020 - 16:36h

Aquest dimecres els republicans entraran una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en aquesta direcció

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà aquest dimecres a la Comissió de Territori de la Generalitat una proposta de resolució que insta el Govern a la creació del bus Alt Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona, més concretament un bus que faci la línia Vilafranca-Sant Sadurní-UAB amb dos o tres serveis diaris d’anada i el mateix de tornada.

La iniciativa l’encapçala la diputada al parlament per ERC, Rut Ribas, que va afegir que esperen que la resta de partits parlamentaris s’afegeixin a la demanda, una demanada que ve de molt lluny. De fet, Ribas, explicava que ara fa més de 10 anys ja es reclamava aquest servei, just quan ella n’era una usuària.

Ribas, que estava acompanyada de Gemma Tarrida, de la Plataforma estudiantil i Joan Cols, del Jovent Republicà, a banda de regidors i regidores de Vilafranca i Sant Sadurní, entre ells l’alcalde de la Capital del Cava, Josep Maria Ribas, va detallar el periple ferroviari que han de fer els estudiants penedesencs fins a Bellaterra.

Així, han d’agafar la línia R-4 per fer transbordament a Martorell per agafar la línia R-8 fins a l’estació de Cerdanyola-Universitat per, finalment, pujar en un bus llançadora fins a les facultats. Un trajecte que pot durar uns 90 minuts sempre i quan no hi hagi retards on llavors es pot allargar una hora més fins al proper comboi.

L’altra opció dels estudiants és el vehicle privat que, malgrat que el trajecte es pot escurçar fins a 30 minuts, cal tenir en compte el cost econòmic que representa que es pot arribar a multiplicar fins a 5. Dels 60 euros als 300 euros depenent és la diferència del transport públic amb el privat. “Els joves no podem assumir aquestes despeses i creiem que cal potenciar el transport públic”.

El bus a Bellaterra és una reivindicació que ve de fa molts anys i Ribas va anunciar que ara més que mai és més a prop la realitat. Des d’ERC s’està pendent de manera imminent d’una reunió amb el director general de Transports de la Generalitat de Catalunya i és que aquest any el Govern català ha augmentat en el pressupost un 26% tot el tema de mobilitat amb la previsió d’impulsar noves línies de bus exprés a les 43 que actualment existeixen.

Des de la Plataforma estudiantil Gemma Tarrida va explicar que s’han recollit fins a 106 signatures a favor d’aquesta demanda però que hi ha actualment més de 150 estudiants que diàriament fan el trajecte Penedès-UAB que formen part d’un grup de whatsapp per qualsevol incidència però que són molts més els estudiants penedesencs que s’acosten diàriament a Bellaterra.

També et pot interessar

Comentaris