El president Torra clourà el congrés provegueria Penedès del dia 21

Un moment de la presentació de la jornada del dia 21
04/02/2020 - 12:55h

La jornada especial sobre la vegueria Penedès es celebrarà divendres dia 21 de febrer durant tot el matí al castell de Castellet

L’Associació Pro Vegueria Penedès ja va avançar fa unes setmanes que el dia 21 de febrer organitzaria un congrés quan es compleixen tres anys de l’entrada en vigor la Llei del Parlament de reconeixement de la vegueria Penedès.

Segons l’entitat, tres anys després hi ha delegat, però la Generalitat no l’ha dotat pressupostàriament ni ha fet cap pas per desplegar les competències que li pertocarien. Segons l’associació, la vegueria, doncs, no té pressupost, estructura, personal ni competències.

Al congrés es debatran propostes concretes en els àmbits del territori, la cultura, l’empresa i el turisme, que es posaran en comú en un llibre que es farà arribar a tots els representants polítics de les quatre comarques de la vegueria i, a més, també es donaran al Govern de la Generalitat i al Parlament.

Des de l’entitat s’ha recordat que durant el mes de novembre es van organitzar quatre sessions de treball prèvies a Igualada, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca per acordar les bases d’un creixement ordenat amb visió de futur. Les conclusions seran presentades al congrés, junt amb les comunicacions de 17 especialistes que “creuen en la vegueria”.
El congrés tindrà lloc divendres 21 de febrer al castell de Castellet a partir de les 8.30 del matí, quan hi haurà la recepció dels assistents. A partir de les 8.45 ja començaran les activitats amb la presentació del president de l’Associació Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simon. A partir d’aquí hi haurà 17 conferències (quatre en cada àmbit) i es preveu que cap a les dues del migdia el clogui el president de la Generalitat, Quim Torra. Es tancarà la jornada amb un dinar al restaurant El Barretet.

Atès que l’aforament del castell de Castellet és limitat, la participació haurà de quedar restringida a les persones que s’hi hagin inscrit prèviament, amb data límit 10 de febrer, al correu info@vegueriapropia.org i que hagin fet una transferència de 25 euros al compte ES60 0081 0037 9000 0177 4884.

També et pot interessar

Comentaris