Vilafranca obrirà un nou carrer al barri de les Clotes, de nom Pontons

10/12/2019 - 14:57h

El desenvolupament permet la construcció d’habitatges de protecció oficial, locals comercials i l’obertura del nou carrer

Dimarts al matí el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el portaveu del govern, Aureli Ruiz, i el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, van fer una visita a les obres de desenvolupament del Polígon d’Actuació Urbanística (PAU) 18, situat al barri de les Clotes, entre els carrers Ferran i Progrés.

Romero va explicar que es tracta d’un sector que portava molts anys sense desenvolupar-se i que ja figurava en l’anterior Pla General. “Ha costat molt de tirar endavant perquè hi ha diferents tipologies de propietaris però finalment s’han posat d’acord. L’Ajuntament hi hem insistit perquè entre altres coses permet l’obertura del carrer Pontons, que facilita nous itineraris de les Clotes amb la zona del parc de Sant Julià, la Zona Esportiva… en definitiva, unir barris”, afirmava el tinent d’alcalde.

Un nou vial

El polígon té una superfície de 2.700 m2, permetrà construir fins a 55 habitatges, 18 dels quals seran de protecció oficial i, d’aquests, 6 seran per a l’Ajuntament per fer habitatge públic. 400 m2 d’aquest pla serveixen per a l’obertura del carrer Pontons, que uneix els carrers Ferran i Progrés, i també hi haurà uns 500 m2 de locals comercials.

El tinent d’alcalde explicava que el planejament urbanístic permet actuacions com aquesta del PAU 18 per millorar sectors del sòl urbà consolidat, “gràcies a la iniciativa privada però amb l’Ajuntament al darrere fent una feina de mediació, de posar d’acord els propietaris i de fer veure l’interès públic. Les Clotes és un barri molt consolidat i amb poques possibilitats de creixement tant d’habitatge com de locals comercials i aquest polígon permet una certa renovació urbana”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz explicva que els 6 o 7 habitatges públics, que encara s’ha de definir si seran de venda o de lloguer, s’hauran de construir en un dels solars que serà cedit a l’Ajuntament. “Serviran per complementar l’oferta pública d’habitatges en aquest sector, que és força escassa”, deia el portaveu del govern. “Els polígons d’actuació urbanística permeten consolidar i relligar la ciutat. Intentem que les zones que estan en desús o degradades es puguin desenvolupar i quedin unides amb la ciutat consolidada”, explicava.

Actualment ja està en construcció un dels blocs que forma part del polígon i els responsables municipals avançaven que hi havia interès dels propietaris per continuar amb la construcció de més habitatges. L’obertura al trànsit del carrer Pontons, que tindrà arbrat i il·luminació led, es preveu per a principis d’any, quan estigui completada l’obra d’urbanització.

A tall d’anècdota, amb l’obertura d’aquest nou carrer, de nom Pontons, a la capital penedesenca ja només quedaran tres municipis altpenedesenc per posar nom a algun carrer a Vilafranca que són, Olesa de Bonesvalls, Mediona i Sant Pere de Riudebitlles.

També et pot interessar

Comentaris