L’ADF Penedès-Garraf, guardonada per crear la millor aplicació per a mòbil

11/11/2019 - 18:00h

La federació s’emporta 3.000 euros del primer premi del concurs Rural App’s 2019 de la Generalitat

La Federació ADF Penedès Garraf ha guanyat el premi Rural Apps’s 2019 de la Generalitat a la millor aplicació de mòbil del 2019, en la categoria de ciutadania amb el desenvolupament del programa GEPT de gestió de voluntaris i recursos per emergències d’incendis forestals. Al concurs s’hi varen presentar un total de 25 candidatures. Divendres es va fer públic el veredicte del jurat sortint publicat al Diari oficial de la Generalitat signat per la Consellera d’Agricultura. El premi està dotat amb 3.000 € i és un reconeixement al treball desinteressat d’un equip de tècnics voluntaris que han volgut contribuir a millorar la gestió de les emergències per incendis forestals, per guanyar seguretat, eficiència i coordinació. “Es un goig una gran satisfacció haver aconseguit aquest premi després de molt esforç i treball” explicava el president de la Federació, Ramon Torrents i en especial per al Vicepresident, en Xavier Ortiz, artífex i impulsor del sistema, conjuntament amb Rudy Hagedorn (Alemanya), Alex Burger (Alemanya) i Eloi Figuerola (Catalunya).

Aquest és un reconeixement a tots els voluntaris de les ADF i als voluntaris programadors i dissenyadors, que han volgut resoldre tecnològicament unes necessitats existents en les emergències forestals. Aquest premi, permetrà donar l’impuls definitiu per la seva implantació i ple funcionament a les comarques del Penedès i Garraf que actualment té uns 170 usuaris en proves, i pot ser exportat a la resta d’ADF de Catalunya amb un potencial de 6.700 voluntaris.

Aquesta aplicació per a telèfons mòbils anomenada GEPT (Gestió en Emplaçament del Punt de Trànsit),  permet una gestió més eficaç dels recursos de les ADF en els incendis forestals, gestió de moltes dades amb obtenció de llistats, “raports”, i estadístiques,  millora la seguretat dels voluntaris, posiciona vehicles i voluntaris en la cartografia dels incendis, disposa també de un sistema intern de missatgeria pròpia. Sen’s dubte és una eina que millora la coordinació per guanyar eficàcia contra el foc, i un major control de la situació, i abarateix els costos de les tasques d’extinció i optimitzar el temps.  Els registres de dades permetran millorar aquestes tasques d’extinció en un futur.

Les necessitats inicials dels voluntaris han estat resoltes amb aquesta aplicació que eren les següents:  No saturar les comunicacions de ràdio i telefonia mòbil. Geoposicionar els voluntaris i vehicles que participen en l’extinció. Obtenir estadístiques. Tenir un canal de comunicació intern de l’emergència. Simplificació i rapidesa en les activacions d’alta i baixa dels serveis. Traspàs àgil i ràpid d’informació dels recursos al cos de bombers. Saber disponibilitat de voluntaris per preveure relleus. I Avis de socor ràpid i simple. 

També et pot interessar

Comentaris