Adif licita millores en les estacions de la Granada i de l’Arboç

Imatge de l’estació de trens de l’Arboç, on volia baixar una de les víctimes
07/11/2019 - 06:00h

Formen part de l’adaptació de les infraestructures a la nova amplada de les vies

L’administrador ferroviari Adif ha licitat el contracte d’obres d’execució del projecte de millora de la plataforma ferroviària a les estacions penedesenques de la Granada i de l’Arboç, que formen part de la línia R-4 de Rodalíes.

El contracte compta amb un pressupost de licitació de 3.840.143,2 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat de 5 mesos.

Aquesta actuació resulta imprescindible per avançar en la implantació de l’ample estàndard de via en el tram Sant Vicenç de Calders-Martorell, en el marc de les obres per al desenvolupament del Corredor Mediterrani a Catalunya.

D’aquesta manera, es pretén millorar la plataforma en les dues estacions adaptant els elements de la infraestructura existents als nous esquemes funcionals amb motiu de la instal·lació del tercer carril.

La realització dels treballs es planificarà amb l’objectiu de reduir en la mesura de la possible les afeccions al trànsit ferroviari.

Aquestes obres d’adaptació de les dues estacions penedesenques a l’ample estàndard de via podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

Valoració positiva de l’Ajuntament de l’Arboç

Des de l’Ajuntament de l’Arboç s’ha emès un comunicat en relació a aquesta licitació i en el qual fa una “valoració molt positiva d’aquesta actuació després de diversos requeriments per tal que es millori aquesta infraestructura tant important per l’Arboç i el territori”.

El consistori arbocenc afegeix que espera que un cop finalitzades les obres s’augmentin les freqüències de pas de trens en ambdós sentits.

I, a més, demana que els treballs de millora també incloguin l’edifici i andanes de l’estació arbocenca, no només la plataforma ferroviària, i que “afectin el menys possible el trànsit ferroviari”.

També et pot interessar

Comentaris