L’Estat estudiarà les necessitats de les autopistes a partir de la gestió pública

L’autopista AP-7 a tocar del barri marítim de Coma-ruga.
06/11/2019 - 18:04h

Analitzarà el trànsit i les actuacions a fer a l’AP-7 i l’AP-2 que travessen el Penedès

El Ministeri de Foment ha licitat un contracte de serveis per redactar un estudi previ sobre la distribució de demanda de trànsit per les dues autopistes estatals que travessen el Penedès, l’AP-2 i l’AP-7, un cop aquestes vies ràpides passin a ser gestionades per l’Estat.

En concret, l’estudi adjudicat per 810.700 euros haurà de determinar el càlcul sobre el trànsit i les necessitats d’actuar a les dues autopistes un cop passin a ser autovies lliures de peatge.

La data en què les dues autopistes seran revertides a la gestió estatal després d’expirar la concessió a empreses privades serà el 31 d’agost del 2021.

Pel que fa l’autopista AP-2, Foment ha licitat l’estudi per al tram Saragossa-el Vendrell, mentre que a l’AP-7 estudiarà el trànsit i necessitats de la via entre Tarragona i la Jonquera.

L’objecte de l’estudi és recopilar els antecedents, la realització d’un estudi de trànsit i de mobilitat de l’entorn viari de les esmentades autopistes (tant de la situació actual de la infraestructura com després de la supressió del peatge, valorant l’efectivitat de les alternatives d’actuació que es proposin) i l’estudi d’altres dades bàsiques.

Aquestes dades permetran determinar les millors solucions per a les actuacions que s’hagin de dur a terme per acomodar la demanda a la Xarxa de Carreteres de l’Estat després de la redistribució de trànsit que es produïrà després de la supressió de sengles peatges a l’AP-2 i AP-7, com podrien ser la remodelació d’enllaços existents o la implantació d’altres nous, establint la seva programació.

També et pot interessar

Comentaris