Una avaria en una canonada de gas obliga a tallar l’AP-7 i l’N-340 als Monjos durant 3 hores

10/10/2019 - 17:49h

El conducte hauria quedat malmès per l’acció d’un tractor mentre feia treballs agrícoles, i l’incident ha afectat el polígon industrial Casa Nova

El departament de Protecció Civil de Catalunya ha activat aquest dijous a la tarda en fase d’alerta el PLASEQCAT per risc d’emergència química a la zona del polígon industrial Casa Nova del terme municipal de Santa Margarida i els Monjos, que ha començat a ser desallotjat parcialment per precaució.

L’origen de l’incident ha estat la ruptura d’una canonada de gas etilè mentre un tractor feia treballs agrícoles. L’avís pel succés l’han rebut a les 16.05.

Una imatge de l’N-340 totalment tallada en els dos sentits de la circulació, amb un tractor a la zona afectada.

La primera tasca de l’empresa encarregada de la canonada per resoldre l’incident ha estat sectoritzar el tram afectat amb l’objectiu que quedi buit de tot el gas que hi hagués acumulat. Es tracta d’un tram de canonada de diversos quilòmetres.

En concret, a banda del gas que ja hagi sortit per l’escapament, els Bombers procediran a cremar de forma segura l’etilè des dels dos extrems de la canonada; concretament, des de la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet i des de les instal·laciosn d’INOVYN a Martorell.

Aquesta operació s’ha allargat durant unes tres hores i els treballadors de les empreses més properes al lloc de l’incident, que havien estat desallotjats, han pogut tornar a la feina al voltant de les 19.30h, segons informava Protecció Civil.

Els equips d’emergència, entre els quals hi havia quatre dotacions dels Bombers, han establert des d’un bon principi un perímetre de seguretat d’uns 200 metres a partir del punt de l’incident, i han recomanat que ningú s’hi apropés. El gas etilè no és tòxic, però sí inflamable.

Com a conseqüència d’aquest incident i també per precaució, s’ha hagut de tallar el trànsit tant per l’autopista AP-7 com per la carretera N-340.

Pel que fa a la via ràpida, ha estat tallada en els dos sentits de la marxa, des de poc després de les 16h i fins aproximadament les 19.10h, quan ha quedat reoberta en sentit nord, entre els quilòmetres 200 i 202 al seu pas pel municipi de Santa Margarida i els Monjos; mentre que la carretera N-340 ha hagut ser ser tallada entre els quilòmetres 1.205 i 1.207 i ha estat reoberta a la circulació pels volts de les 20.20h.

Els Mossos d’Esquadra de Trànsit han organitzat desviaments a l’autopista, a les sortida 30 (Vilafranca Sud) en sentit Tarragona i 31 (el Vendrell) en sentit Barcelona.

Importants retencions de trànsit

Els talls de circulació han provocat importants retencions en el trànsit i també llargues cues. En aquest sentit, per exemple, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat cap a les 19.15h que al municipi de Santa Margarida i els Monjos hi havia, tant a l’AP-7 com a l’N-340, 5 quilòmetres de retenció en sentit nord i 3 km en direcció a Tarragona.

A més, també es registraven cues en 2 km a la carretera C-15 al seu pas pel terme municipal de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris