Els Xicots volen completar el dia 29 la clàssica de 8

Judit Benages
22/08/2019 - 09:35h

Estan preparant altres estructures com el 9d7 i el 7d8, però segurament apostaran pel 3 i 4d8 i la td7

Els Xicots de Vilafranca tenen la clàssica de 8 com a principal objectiu per a la diada del dia 29 d’agost, en què sortiran en segon lloc, després de la Jove de Vilafranca i abans dels Castellers de Vilafranca.

El cap de colla dels vermells, Gabi Molero, apunta que està enguany està fent molta renovació de tronc i canalla i que, per tant, cal ser pacients. Així, els seus màxims objectius per la diada del 29 és la clàssica de 8, amb 3 i 4d8 i td7, tot i que estan treballant altres estructures com ara el 9d7 i el 7d8. “Falten alguns assaigs i dues actuacions i, com a mínim, volem la clàssica”, clou Molero.

Els Xicots van tenir fa uns dies un intens cap de setmana.Diumenge tocava doblet, començant per la prèvia de la festa major de l’Arboç, on van actuar amb els amfitrions Minyons de l’Arboç. La diada va començar amb la entrega per part dels Minyons de l’Arboç de dues fotografies corresponents al primer 4d7 amb agulla descarregat a l’historia dels Xicots, que va ser a l’Arboç, i del qual la colla no en disposava de cap imatge.

Després els Xicots van obrir plaça justament amb el 4d7a descarregat amb solvència, i que donava pas al gran objectiu del dia: el 3d8. En segona ronda el van tirar amunt, i amb dosos col·locats, i l’acotxador i anxanetes a mig camí, van decidir desmuntar-lo.

PUBLICITAT

En ronda de repetició hi van tornar, deixant de nou el 3 en intent desmuntat.En tercera ronda van voler insistir amb el castell de 8, aquest cop amb el 4, que ja havien descarregat enguany fins en 6 ocasions.

Però aquesta vegada, i amb quints posats, van decidir també desmuntar-lo, ja que una rengla estava treballant ja de forma forçada. En repetició van descarregar un segur 5d7, i van finalitzar l’actuació amb dos pilars de 4 Després, a Castellbisbal, els Xicots van completar el 3d7 i el 4d7, que ja miraven clarament a posar-hi un pis més per festa major.

També et pot interessar

Comentaris