El Grup Som* ofereix gratuïtament el senyal a Penedès TV per Sant Fèlix

21/08/2019 - 16:02h

Som*  assegura que si no es retransmet la diada per Penedès TV serà per raons polítiques que haurà d’explicar l’Ajuntament de Vilafranca

El Grup cooperatiu català Som*, també propietari de la productora audiovisual Batabat, va aconseguir els drets per la retransmissió de les diades castelleres el passat mes de maig mitjançant un contracte amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb l’objectiu de tirar endavant un projecte audiovisual per difondre el món casteller.

Des del dia 24 de juny, Batabat ha realitzat les retransmissions de les diades castelleres més importants a través del portal castells.tv i en conveni amb diverses televisions locals, a més d’aconseguir que el fet casteller torni a tenir presència a TV3 amb el programa “Obrint Plaça” .

A vigílies de la diada castellera de Sant Fèlix, la retransmissió de la mateixa per Penedès TV es troba ara amb diversos obstacles. Davant d’aquest fet, Som ha enviat un comunicat on manifesta el següent:


”  Des del primer moment, en una reunió celebrada el dia 5 de juny, s’ha ofert a Penedès TV poder retransmetre totes les diades castelleres de forma totalment gratuïta. Després d’una llarga negociació es va arribar a un acord el passat 29 de juliol per retransmetre totes les diades castelleres per Penedès TV i coproduir-ne 12 conjuntament amb unes condicions més avantatjoses que les que tenia la mateixa televisió les altres temporades amb l’anterior propietari dels drets. Aquest acord va ser suspès per indicacions polítiques que no tenen res a veure amb els interessos del món casteller.

Des d’aquest moment Som* ha demanat una reunió amb l’alcalde, que encara no ha estat concedida, per insistir en cedir el senyal gratuïtament de Castells TV i/o coproduir les diades que queden entre les que figuraven al contracte inicial. En el moment que es celebri la reunió, aquesta serà la nostra proposta per garantir que la diada de Sant Fèlix arriba a tots els penedesencs i a tot Catalunya a través de TV3.  En cas que l’alcalde no accepti la coproducció, que permetria la màxima eficiència econòmica i la presència dels presentadors de Penedès TV i de Castells TV, el grup Som* oferirà de nou el senyal gratuït perquè tothom pugui gaudir de l’exhibició castellera.

Som* vol insistir en què en tot moment la seva màxima prioritat ha estat facilitar a totes les televisions interessades el senyal de Castells TV perquè arribi al màxim públic possible. Ja estan gaudint d’aquestes retransmissions la TAC 12 (la Televisió del Camp de Tarragona), Canal Blau, Canal Terrassa, elCugatenc, Mataró Televisió, Ràdio Gràcia. És per això que encara resulta més sorprenent que Penedès TV hagi estat l’única televisió que no ha acceptat l’acord ofert.

També et pot interessar

Comentaris