Joan Sans, nou president del Consell Comarcal del Baix Penedès

Els nous consellers i conselleres comarcals del Baix Penedès, en la fotografia conjunta feta a la Vil·la Casals després de la constitució del nou plenari.
15/07/2019 - 17:50h

L’alcalde arbocenc ha estat nomenat en el ple de constitució del plenari comarcal per a la legislatura 2019/2023

L’alcalde socialista de l’Arboç, Joan Sans, és des d’aquest dilluns al migdia el nou president del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), en substitució de la presidenta d’aleshores CiU i actualment Junts per Catalunya (Junts x Cat), Eva Serramià. Sans ha estat proclamat president del ple comarcal en la sessió constitutiva del nou plenari del CCBP corresponent a l’inici de la novena legislatura de la institució creada el 9 de març del 1988.

El ple de constitució s’ha fet per segona vegada a les instal·lacions de la Vil·la-Museu Pau Casals del Vendrell i Sans ha estat escollit gràcies a la vintena de consellers del PSC i Junts x Cat presents a la sessió, segons el pacte de govern que tots dos partits han reeditat i van anunciar divendres passat; mentre que ERC ha presentat candidatura pròpia, en la persona de la regidora cunitenca Carme Martínez i la qual ha obtingut 6 vots; i també ho ha fet Ciutadans (Cs). En aquest cas, la consellera Mari Luz Ramírez ha rebut els 3 vots del partit taronja. Ni el PP ni En Comú Guanyem (EcG) ni la CUP han optat a l’elecció del president i han acabat abstenint-se.

A la sessió no hi ha assistit el conseller Albert Bolet, regidor d’ERC a Santa Oliva.

Primer president d’un municipi petit

En el seu primer discurs com a president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans ha remarcat la dada que, per primer cop, la institució comarcal està presidida per un representant d’una població petita, de menys de 10.000 habitants, com és l’Arboç.

Tot seguit, el ja nou president del CCBP ha resumit els acords programàtics del PSC i Junts x Cat per a la renovació del pacte de govern comarcal, si bé ara amb més representants socialistes que a l’anterior legislatura:

  1. Potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d’Ocupació per millorar les condicions laborals dels habitants del Baix Penedès.
  2. Compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar social i econòmicament el Baix Penedès.
  3. Treballar en xarxa amb d’altres comarques i el conjunt dels municipis per tal de millorar la mobilitat al territori de la comarca del Baix Penedès.
  4. Desenvolupar el turisme, el sector serveis i el desenvolupament de la industria i del coneixement com els grans eixos d’activitat sobre els que  s’ha d’assentar el creixement econòmic del Baix Penedès i la seva gent.
  5. L’augment de la despesa social en beques menjador, transport, i tots aquells serveis i programes que necessita la majoria social al Baix Penedès.
  6. La sostenibilitat i la protecció medi ambiental com a elements transversals sobre els quals s’ha d’implementar les mesures derivades del pla estratègic comarcal.

Joan Sans també ha remarcat la necessitat de “millorar els serveis i les infraestructures per millorar la qualitat de vida del Baix Penedès”, comarca de la qual ha apuntat que els seus ciutadans s’han de poder sentir “orgullosos de viure-hi”. Això vol dir, segons Sans, treballar per “crear oportunitats per fer-la més equilibrada i cohesionada, sense oblidar els nostres paisatges”, com el de la vinya, a través del potenciament de l’enoturisme.

Missatge a les institucions superiors

Sans també s’ha mostrat partidari de “reclamar més suport de les institucions superiors i, si cal picar pedra, ho farem”. “Cal aconseguir el que portem reivindicant com a just per a la comarca, que mereix ser tinguda en compte al territori català”. En aquest sentit, el nou president del CCBP ha dit que “la mobilitat d ela comarca ha de millorar si o si”.

Finalment, el president comarcal escollit aquest migdia al Vendrell i el qual s’ha emocionat en agrair el suport de la seva parella, fills i, sobretot, el que li van ensenyar els seus pares -“d’una família humil de l’Arboç”, ha dit-, ha ofert a tots els membres del nou plenari del CCBP la seva “il·lusió i entusiasme amb què assumeixo el càrrec” per treballar plegats, amb “consens, respecte, bona convivència i diàleg, valors que han de sortir enfortits”.

També et pot interessar

Comentaris