El Claustre de Sant Francesc viurà un recital de poesia i música medievals catalanes

14/06/2019 - 11:39h

Anirà a càrrec de la poeta Dolors Miquel i el músic Mar Egea dins el Paraules al Claustre i + a Vilafranca

Aquest divendres, a les 21h, al claustre de Sant Francesc hi haurà un recital de poesia i música medievals catalanes dels segles XIII, XIV i XV a càrrec de Dolors Miquel i Marc Egea. Amb el títol “Un cor de carn” la poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea han creat un espectacle que neix amb la voluntat d’apropar els textos que ens van veure néixer com a cultura cap als segles XIII, XIV i XV. Amb ells, la nostra realitat com a poble es començà a articular i començà a deixar senyals de la seva existència.

Poetes d’aquells temps, procedents d’arreu dels països de parla catalana, i de diferents estaments socials, ens parlen amb veu clara i contundent, amb paraules del nostre segle, d’allò que sempre ha preocupat i ocupat a tot home: l’amor, la mort i el pas del temps.

La tria de textos els ha fet la poeta Dolors Miquel a partir del llibre Cap home és visible, una antologia de poesia medieval catalana preparada per ella mateixa. La música, a cura d’en Marc Egea, és una selecció de danses medievals i improvisacions a partir de les mateixes, interpretada amb la viola de roda, instrument fascinant que es remunta a l’edat mitjana.
Dolors Miquel Abellà va néixer en una ciutat amb riu, a la vora d’un turó on feien niu cigonyes i altres aus; un 1960, en plena dictadura franquista. Ha publicat diferents llibres de poesia, l’últim El Guant de Plàstic Rosa va rebre el premi Ausiàs March de poesia (2016), i ha escrit una única obra de teatre, que es va representar al Festival Grec de Barcelona. Ha rebut nombrosos premis, l’han traduïda i ha recitat pel nostre país i per alguns altres. Ha escrit puntualment o periòdicament en diaris i revistes culturals. Té una mala salut de ferro. Sap fer ganxet.

Marc Egea i Ger va néixer a Barcelona l’any 1973. Va fer estudis de Filosofia, flabiol, guitarra, viola de roda i harmonia. Inicià la seva carrera com a músic professional l’any 1990. Ha col·laborat en nombroses formacions i artistes de molts diversos estils musicals. Cofundador de projectes com “Kaulakau” i “Alenky” entre d’altres, a més de desenvolupar una tasca musical com a compositor i intèrpret en l’àmbit de la dansa, el teatre i els recitals de poesia. Ha actuat a escenaris de molts llocs del món. Corre el rumor que va tocar en el controvertit grup Electrosonic Monk, però ho ha desmentit en molt diverses ocasions. Ha enregistrat més d’una trentena de discos, tant en solitari com en diverses bandes i per a diversos artistes. Compositor d’obres per a conjunt de metall, cobla, banda simfònica, música de cambra, cor, música electrònica, etc. Autor del llibre Iniciació a la viola de roda, DINSIC, 2008. Actualment és professor de flabiol i tambor i dirigeix l’Orquestrina Synerenca i la Big Bang Valona.

Aquest recital s’emmarca dins de la programació del Cicle Paraules al Claustre i +. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat per la qual cosa es prega puntualitat.

També et pot interessar

Comentaris