La FEGP espera arribar al miler d’empreses adherides el 2020

Eva López
12/06/2019 - 12:31h

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEPG) ha augmentat un 10% la seva massa social, des que es va crear fa dos anys

El temps ha donat la raó als que pensaven que la fusió de l’ADEPG i la FEGP donaria com a resultat una unió empresarial al Penedès molt més forta. Les xifres que ha presentat la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) en el segon aniversari de la seva creació avalen aquesta teoria, amb un augment de la massa social del 10% respecte de fa dos anys.

“No tenia raó de ser que hi hagués dues associacions que es fessin competència entre elles”, ha explicat Santi Carda, president adjunt de la FEGP, en la roda de premsa de valoració dels dos primera anys de funcionament de l’entitat. “La fusió ens ha donat credibilitat”, ha assegurat.

Martí Sistané, president de la FEGP, ha apuntat que la majoria d’adhesions noves que hi ha hagut han estat de grans companyies “que valoren la força que té l’associació, tant dins el territori com fora”, ha dit. Amb aquestes incorporacions les grans companyies han passat a ser majoria dins l’entitat, tot i que es mantenen les Pimes i els autònoms com a part important del col·lectiu.

PUBLICITAT

El potencial de la FEGP deriva del fet que actualment és la cinquena agrupació empresarial de Catalunya, amb més de 900 associats. L’entitat s’ha marcat com a objectiu per al 2020 arribar al miler, tot i que Sistané ha deixat clar que a la FEGP “no l’obsessionen els números. Entenem que nosaltres defensem els interessos de tot el territori”.

Què preocupa als empresaris?

Entre els punts que els darrers dos anys han generat més feina a l’entitat, hi ha el de donar resposta a la manca de treballadors qualificats que preocupa a la indústria penedesenca, o el greuge comparatiu que suposa per a les empreses del territori haver de circular per vies de pagament si es vol accedir ràpidament i còmodament als grans nuclis econòmics del país i l’estranger. La mobilitat en transport públic per dins el territori és un altre dels factors que preocupa els empresaris.

Sobre la situació política que hi ha actualment a Catalunya, i que va esclatar coincidint amb la fusió de les dues entitats empresarials, Santi Carda ha reconegut que “el que està passant al país no beneficia els empresaris. La situació no es tan fluïda com en un escenari de normalitat”. Martí Sistané, però, ha apuntat que “nosaltres no hem de fer política, sinó que la nostra funció és treballar amb els polítics”.

També et pot interessar

Comentaris