Pere Regull posa condicions al pacte de govern a Vilafranca

Pere Regull, al centre, ha de triar ara entre ERC o PSC per fer un acord de govern
30/05/2019 - 09:28h

Diu que no n’hi ha prou amb l’oferiment d’ERC “d’un ajuntament 100% republicà” perquè la feina local “no té res a veure amb la consecució de la república”

El cap de llista de Junts per Vilafranca i actual alcalde, Pere Regull, ha enviat un comunicat on ha volgut valorar els resultats de les eleccions que el van fer guanyador i també ha posat les condicions que considera que qualsevol company de govern ha de complir.

Regull explica que des de Junts per Vilafranca es mostren “satisfets d’haver guanyat per tercera vegada consecutiva les eleccions municipals a Vilafranca, havent obtingut més vots que les darreres eleccions, malgrat haver baixat una mica en percentatge. Entenem que això no era fàcil ateses les circumstàncies actuals i suposa un suport a les polítiques econòmiques, socials i urbanístiques que hem dut a terme en els darrers quatre anys”.

El partit continua dient que “aquestes polítiques s’han pogut fer, entre altres coses, per l’estabilitat de la que gaudit l’Ajuntament en un moment de convulsions econòmiques, socials i polítiques”.

En quant a la formació del proper govern, des de Junts per Vilafranca obriran converses amb els dos partits que ens han manifestat voluntat de parlar, ERC i PSC, i aprofiten per felicitar-los pels seus resultats electorals.

En relació a l’oferiment d’Esquerra Republicana de formar un govern 100 % republicà, des de Junts per Vilafranca volen manifestar que, “tot i que aquesta seria la nostra voluntat, també està molt clar que la formació de govern haurà de dependre dels acords que hi hagi sobre el programa a fer en els següents quatre anys”.

“Plantejar-ho tan sols en els termes de fer un ajuntament repúblicà, no respon a la realitat, ja que el 99% de les decisions que es prenen a l’Ajuntament no tenen res a veure amb la consecució de la república. Per tant, de ben segur, hi hauria acord en el 1% i ara falta posar-nos d’acord en el 99% restant”, diuen des de Junts per Vilafranca.

Per últim des de la formació han fet públics els requisits que demanen a la formació que vulgui firmar un pacte de govern:

  • compromís amb Vilafranca i el Penedès, en funció del programa electoral que hem vingut defensant.
  • compromís amb el país i les seves institucions.
  • responsabilitat a l’hora de formar govern i entendre aquest com un òrgan per sobre dels partits que el configuren.

També et pot interessar

Comentaris