Codorníu proposa un ERO que afectarà 43 empleats a Sant Sadurní

12/03/2019 - 12:02h

El grup posa sobre la taula un ERO per acomiadar 79 treballadors, dos anys després de la primera reestructuració.

Codorníu ha anunciat un nou Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) dins el grup, que podria suposar la sortida d’unes 79 persones. 43 dels afectats són treballadors de les instal·lacions que el celler té a Sant Sadurní.
Segons un comunicat enviat pel sindicat Comissions Obreres, el grup vinícola ha explicat aquests dilluns les mesures, que tenen diversos objectius. Destaquen l’adaptació de les despeses als ingressos que té actualment Codorníu, l’eliminació de la duplicitat d’algunes tasques i el trasllat de les oficines que hi ha a Esplugues al centre de Sant Sadurní.
CCOO ha explicat que la primera proposta de Codorníu tindria una afectació sobre els treballadors que es distribuiria de la següent manera: Esplugues 26, Raimat Lleida i Poblet 10 i Sant Sadurní 43.

El sindicat ja ha fet públic que crearà una comissió negociadora per acordar l’ERO amb l’empresa, i ha anunciat mobilitzacions “si són necessàries”.
Aquest és el segon ERO que proposa el grup Codorníu els darrers dos anys. L’anterior es va tancar amb l’acomiadament de 71 treballadors, 22 menys dels que es proposaven inicialment. En aquell moment, el centre de Sant Sadurní també va ser el més afectat, amb la pèrdua del lloc de treball de 38 empleats.
La veu de la companyia

Des del Grup també han emès un comunicat anunciant l’ERO, a través del qual han assegurat que la reestructuració del personal es farà “de forma socialment responsable” mitjançant l’oferta d’un pla de prejubilacions i de programes d’acompanyament per als treballadors als quals afecti la mesura.

També et pot interessar

Comentaris