Agromillora comença l’enderroc de 8.000 m2 d’hivernacles iŀlegals

09/11/2018 - 09:45h
L’empresa Agromillora Ibèria ha començat aquesta setmana l’enderroc dels més de 8.000 metres quadrats d’hivernacles nous que va construir de manera iŀlegal l’any 2015, segons ha confirmat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas. La companyia, líder en la producció de planter d’arbres fruiters i oliveres, va ampliar sense demanar permís a l’Ajuntament dues instaŀlacions destinades al creixement de les plantes que té a l’entrada del nucli de Can Catassús.

Quan el consistori va ser conscient de la nova construcció va portar el cas a Fiscalia –on és encara– i va soŀlicitar a l’empresa, a més que pagués la multa corresponent, que enderroqués la part ampliada de les naus, ja que incomplia el Planejament General d’Ordenació Urbanística (POUM) del municipi aprovat el 2008. L’empresa va demanar aleshores una pròrroga per tirar a terra les naus.
 
 
Després d’aprovar-ho al ple, l’equip de govern va signar el 2016 un conveni amb els responsables d’Agromillora, que establia que l’empresa tenia fins al maig del 2018 per enderrocar la part ampliada de les naus. A més, el document deia que la companyia es faria càrrec dels 90.000 euros que costarà tirar a terra la construcció (en cas que fos l’Ajuntament qui hagués d’executar l’enderroc), i que pagaria una multa de 150.000 euros. Així mateix, l’acord assegurava els llocs de treball del personal de l’empresa durant 7 anys, i que la firma no marxarà de la vila durant aquest període, entre d’altres.
 
En paraŀlel, i a petició d’Agromillora, el 2016 l’Ajuntament també va encetar una modificació del POUM, que permetrà a l’empresa construir nous hivernacles al costat dels que té, fins a assolir una superfície de poc més de 87.000 metres quadrats.
 
 
Pròrroga del conveni
En principi, estava previst que les noves instaŀlacions estarien llestes fa dies, però l’endarreriment en els tràmits amb diferents administracions ha fet que l’empresa no hagi iniciat, encara, la construcció dels nous hivernacles. En aquest sentit, el ple va aprovar fa uns mesos una addenda al conveni que prorrogava la data de la demolició de les naus fins al 30 d’octubre d’aquest any, amb possibilitat d’allargar-ho 90 dies.
 
Tal com ha explicat Josep Maria Ribas, l’empresa no ha esperat que es compleixi aquest termini, i aquesta mateixa setmana ha iniciat el procés d’enderrocament, que podria estar llest d’aquí a uns dies. Ribas ha assegurat que “l’empresa és conscient que no va fer les coses bé, i en tot moment s’ha mostrat disposada a reparar els danys”. Amb aquest gest, es compleix part del conveni signat entre Agromillora i l’Ajuntament, tot i que encara falta saber quina serà la resolució del cas per part de Fiscalia.

També et pot interessar

Comentaris