El Vendrell celebra les festes dels barris o del Pa Beneit

09/07/2018 - 07:34h
El Vendrell celebra aquesta setmana, com és tradicional coincidint amb el primer dissabte de juliol, les festes dels barris o del Pa Beneit 2018.

Aquest any no hi haurà cap falla per cremar al barri de la Carretera –que celebrarà els actes festius aquest dimarts–, ja que no hi havia prou gent disposada a treballar en la comissió organitzadora. Amb tot, la resta d’actes es duran a terme amb normalitat, i un grup de persones ja treballa per tornar a la normalitat de cara a l’any que ve.
 
 
L’origen de les festes del Pa Beneit al Vendrell es remunta a l’edat mitjana, quan el pa era la base de l’alimentació de la població, i fa referència a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega. Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s’ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps.
 
A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.
 
Per llegir tots els actes complerts, clica aquí. La foto adjunta, d’arxiu, és del fotògraf vendrellenc Joan Güixens.

També et pot interessar

Comentaris