Els ‘Vinòmics’ de la DO Catalunya salten al paper

26/02/2018 - 08:33h

La Denominació d’Origen Catalunya continua presentant novetats per aquest any. Al  nou distintiu i la nova web -que es van donar a conèixer fa 15 dies- se suma ara l’estrena en paper d’un dels projectes estrella de la DO, Vinòmics. Després de l’èxit obtingut en la seva versió online, Vinòmics salta al paper de la mà de Norma Editorial, amb una recopilació de totes les obres publicades en digital en les dues edicions que porta el projecte.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi és una novel·la gràfica entretinguda i original, que uneix diferents estils de còmic, abastant gèneres tan dispars com ara la comèdia, el costumisme, la ciència-ficció, el gènere negre, l’erotisme o l’assaig. 14 històries curtes on l’elegant sobrietat dels colors fa que destaqui l’element protagonista: el vi, leitmotiv d’aquest projecte que va néixer amb la voluntat d’apropar la cultura del vi a diferents públics mitjançant una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

Autors de renom

Maribel Carod, Jorge Carrión, Danide, Raúl Deamo, Manel Fontdevila, Gallardo, Roger Ibáñez, Oriol Malet, Jaime Martín, Albert Monteys, David Morancho, Andrés Palomino, Raule, Ana Belén Rivero, Àlex Roca, Sagar, Martín Tognola i Bea Tormo són els noms propis d’aquest projecte que va néixer com una iniciativa de la DO Catalunya i Raúl Deamo, coordinador del projecte, i un gran apassionat del món del vi. A tots aquests noms propis se suma ara el de la il·lustradora Raquel Ródenas, autora de la portada del llibre.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi incorpora també una sèrie d’extres entre els quals es pot trobar material inèdit, com ara il·lustracions i esbossos de la feina dels autors, així com una mostra del procés d’acolorit que s’ha seguit en totes les obres, i que contribueix a entendre la subtil i curosa elecció del Pantone utilitzat per remetre directament al món del vi. Una original i innovadora proposta en el mercat del còmic nacional, amb referents internacionals com Los ignorantes o Las gotas de Dios, i que arriba ara a les llibreries perquè podem tornar a gaudir-lo de nou.

També et pot interessar

Comentaris