El govern del Vendrell expulsa la regidora d’ERC Eva Mata

Eva Mata
11/01/2017 - 09:25h

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha anunciat que la regidora de Medi Ambient, Neteja Viària i Cementiris, Eva Mata, ha estat expulsada del govern municipal.

Eva MataCarnicer (PSC) argumenta la decisió per la “deslleialtat” de la regidora d’Esquerra mostrada cap al govern que presideix. L’alcalde ha fet l’anunci aquest dimecres a primera hora del matí en una roda de premsa conjunta al costat d’Eva Sarramià, la portaveu del PDEcat, que juntament amb ERC i PSC conformen el govern municipal en minoria. D’aquesta manera s’obre una crisi de govern que obligarà a redistribuir les competències que fins ara ostentava Mata.

La roda de premsa havia estat convocada tot just unes hores abans, dimarts al vespre. De tota manera, Carnicer ha assegurat que no es tracta d’una decisió impulsiva sinó llargament meditada. Igualment, assegura que no és un atac a Esquerra sinó una resposta a la “deslleialtat” individual de Mata.

Carnicer ha dit que la integració de la regidora Eva Mata a l’equip de govern ha presentat dificultats des del primer moment, fonamentalment per la reiterada falta d’informació de les seves actuacions a la resta de membres del govern, les deficiències d’algunes de les seves propostes i per una manca de respecte cap a la tasca d’altres regidors del govern. Segons Martí Carnicer, “tot això, s’ha traduït en un problema de lleialtat que ha esdevingut insostenible”.

L’altre regidor republicà, Josep Masrasé, continuarà al govern, que ara haurà de redistribuir les carteres però no preveu incoporar cap altre grup polític. Esquerra ha anunciat que valorarà els canvis al govern municipal després de debatre-ho internament. De fet, els republicans van ser informats oficialment de la decisió de l’alcalde aquest mateix dimarts.

Mata tampoc no ha volgut parlar i passarà a ser regidora del consistori vendrellenc sense responsabilitats en el govern.

També et pot interessar

Comentaris