El Cavatast tornarà a ocupar el tram central de la rambla Generalitat

15/07/2016 - 08:05h
Quan l’Ajuntament de Sant Sadurní va fer valoració del Cavatast 2015, ja va avançar que la 20a edició es presentaria carregada de novetats. Aquesta setmana ha donat a conèixer les primeres. La més destacada és el canvi d’ubicació de la Mostra de Caves i Gastronomia, que després de 5 anys de traslladar-se, tornarà a ocupar el tram central de la rambla Generalitat del 7 al 9 d’octubre.

Fa cinc anys, el govern va apostar per canviar la ubicació de la fira amb l’objectiu d’esponjar-la una mica, aprofitant l’amplada del tram superior d’aquesta artèria principal de Sant Sadurní. Ara, des de la regidoria de Turisme -que és qui s’encarrega de l’organització de la mostra- s’ha decidit tornar el Cavatast al seu lloc original, al·legant que aquesta és una zona amb menys pendents i permet oferir als visitants una fira “més amable”.
Tot i que no és habitual que l’Ajuntament doni dades de quants visitants passen cada any per la mostra, es calcula que acull unes 35.000 persones. En la passada edició, i gràcies a les respostes de més 400 enquestes, la nota que es va donar al certamen va ser un notable alt (8,5 sobre 10).
 
Nova imatge per la fira
A banda d’anunciar el canvi d’ubicació, una de les altres novetats que s’ha presentat aquesta setmana és el cartell promocional de la mostra, que segons els seus creadors, anirà guiant la resta de peces gràfiques. La imatge, que és molt diferent de la dels anys anteriors, busca allunyar-se de la fotografia i opta per la il·lustració.
Concretament, la proposta se centra en una abstracció d’una rima d’ampolles de cava, una imatge molt representativa del món del cava que simbolitza la criança, el pas dels anys i la qualitat.
Segons Giny, que és l’empresa que ha ideat l’obra, el cartell està pensat per anar-se desenvolupant, “per tenir vida pròpia”. És per això que en la resta de peces gràfiques s’aniran integrant dins del model de les rimes noves formes i elements característics del Cavatast i de Sant Sadurní.
Les pròximes setmanes s’aniran desvelant la resta de les novetats que inclourà la 20a edició de la fira.
El ple de juny també va aprovar alguns canvis en el Cavatast d’enguany, com la introducció d’una nova copa (de la marca Riedel) per a les degustacions. També es va aprovar la modificació de l’ordenança de preus que regula la mostra, i que estableix que enguany el tiquet amb 4 degustacions costarà 5 euros. Hi haurà un tiquet exclusiu per la copa, també de 5 euros, del qual se n’abonaran 2 si es retorna. El tiquet gastronòmic costarà 6 euros. Segons el regidor de Turisme, Josep Subirana, aquests canvis -que augmenten el preu del tiquet- tenen com a  objectiu potenciar la qualitat.

També et pot interessar

Comentaris