Puigdemont és investit membre d’honor dels Tastavins Penedès

28/06/2016 - 15:34h

Carles Puigdemont, el president de la Generalitat de Catalunya, ha estat investit aquest dilluns com a membre d’Honor de Tastavins Penedès, en el marc del sopar inaugural de la 10a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016. Davant de més de 240 persones —el sopar més multitudinari de la història de Tastavins Penedès—, Joan Tarrada, president de l’entitat, va imposar al cap del Govern català la capa de l’Acadèmia i va brindar amb vi seguint el ritual tradicional de l’entitat per formalitzar la investidura.

Joan Tarrada va destacar que per Tastavins Penedès és un “goig que el president de la Generalitat hagi estat investit acadèmic d’honor de l’entitat just l’any que Tastavins celebra els seus 50 anys i el Banc Sabadell Vijazz Penedès arriba a la seva desena edició”.

Per la seva banda, el president Puigdemont va declarar el “gran honor” que suposa aquesta investidura i va lloar la trajectòria i el paper que ha desenvolupat Tastavins en aquests 50 anys d’activitat. Una feina, va dir, que “dóna valor, sentit i orgull de país” ja que “és irrepetible”.

“En aquests 5 anys el paisatge del país, i el món del vi en particular, han canviat molt. I no seria el mateix sense l’aportació d’una institució com la vostra, perquè tindríem una societat més pobra i faltaria aquella part de la narrativa imprescindible que dóna veu pròpia al país”, va assenyalar el president.

Per aquesta notable tasca, Tastavins Penedès va ser distingida enguany amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Un reconeixement “molt merescut”, tal i com va assenyalar Puigdemont, que va encoratjar l’entitat a seguir treballant com fins ara per difondre la cultura del vi arreu.

Visita a l’Ajuntament de Vilafranca

Abans de la investidura, el Carles Puigdemont va visitar la Casa de la Vila de Vilafranca, on va ser rebut per l’alcalde, Pere Regull i pels regidors del govern. El president va conèixer el saló de sessions del consistori, i va signar el llibre d’Honor. Posteriorment, va mantenir una reunió amb els membres de l’equip de govern.

També et pot interessar

Comentaris