El “Llibre verd de la vinya del cava”, un homenatge a la terra i als viticultors

23/06/2016 - 10:49h
El Consell Regulador del Cava va presentar la setmana passada la nova categoria Cava de Paratge Qualificat, que té com a principal objectiu que els productes que s’elaboren a l’empara de la denominació d’origen reivindiquin la seva excel·lència.
Conscient que aquest bon fer comença a la vinya, i coincidint amb la presentació del nou distintiu, l’administració ha volgut homenatjar les persones que fan possible la qualitat del cava des de la seva base, la vinya. Per això el Consell Regulador ha editat un llibre que reconeix la feina d’aquells que tenen cura de la terra, i gràcies als quals, la DO compta amb un dels paisatges vinícoles més bonics del planeta.

Com reconeix el president del CR Cava, Pere Bonet, en el pròleg d’El llibre verd de la vinya i del cava, el volum editat pels serveis tècnics del Consell Regulador vol recordar a tots aquells que “generació rere generació, han fet possible situar el cava en la magnífica posició que ocupa en la vitivinicultura mundial”.
En el seu text, Bonet destaca la importància de mantenir el paisatge vinícola del territori, assegurant que “és un element fonamental per al bon desenvolupament de l’enoturisme, una nova economia creativa i neta que, a més de ser font de riquesa per al territori, és el millor mitjà per donar a conèixer el cava”.
El llibre, que compta amb il·lustracions de la vilafranquina Núria Tomàs Mayolas, ha estat revisat per Miquel Vidal, president del CEPvi, i un dels màxims defensors de mantenir el paisatge del vi que identifica el Penedès. Inclou diferents apartats, entre els quals destaca el dels reptes de futur del paisatge vitivinícola, que recull la necessitat “d’avançar cap a una gestió més integral del paisatge vitivinícola com a patrimoni cultural global”.
El llibre verd de la vinya i del cava es va donar com a obsequi a les persones que van assistir a la presentació del Cava de Paratge Qualificat, i està previst que es reparteixi entre el sector viticultor.

També et pot interessar

Comentaris