L’AVC treballa en la creació d’una gran casa del vi català a Barcelona

17/06/2016 - 09:20h
L’Associació Vinícola Catalana (AVC) treballa en la creació d’una gran casa del vi català a Barcelona, amb l’objectiu que es converteixi en el “quilòmetre zero” del sector vitivinícola del país. Així ho va explicar el president de la patronal del vi, Valentí Roqueta, durant l’assemblea anual que es va celebrar al Món Sant Benet, i que va comptar amb la presència de bona part de les empreses associades al col·lectiu.

Segons va apuntar Roqueta, la Wine Catalan House vol ser un gran centre lúdic i cultural del vi i l’enoturisme a la capital. “Hem d’estar a l’altura de zones com Bordeus, Napa Valley o Alsàcia i hem d’aprofitar la finestra al món que és la marca Barcelona i integrar-nos. L’objectiu és clar: posicionar Catalunya com a país de vins i com una gran capital enoturística europea”, va dir el president de l’AVC.
La patronal ja fa més d’un any que treballa en aquesta iniciativa, que compta amb el suport de tots els agents implicats en la promoció dels vins i l’enoturisme de Catalunya.
L’Associació Vinícola Catalana fa temps que aposta fort per la promoció conjunta dels vins i del territori vitivinícola català, duent a terme diferents accions per potenciar-la. Enguany, per exemple, tornarà a organitzar diferents activitats en aquest sentit, com és el CARTAVÍ. També té previst crear una marca global com a símbol d’identitat d’una zona productora i elaboradora de prestigi com és Catalunya.
Durant la seva intervenció, Valentí Roqueta també va defensar la importància d’invertir en la formació dels futurs professionals i consumidor, assegurant que “hem d’apropar el vi als més joves des d’un vessant cultural i un consum responsable i moderat. Començant per organitzar seminaris als instituts i a les escoles que expliquin els coneixements bàsics sobre el tast, així com les particularitats dels vins propis de les nostres onze denominacions d’origen catalanes”.
En aquest sentit, des de l’AVC s’ha explicat que se seguiran duent a terme activitats educacionals que realitza en els diferents centres per formar els futurs professionals, i donant suport a totes aquelles iniciatives formatives que impulsin la recerca enològica i vitícola amb visió estratègica de futur.

També et pot interessar

Comentaris