Avinyonet torna a apostar pels petits cellers amb una nova edició del Microvi

08/04/2016 - 07:53h
El Microvi ja camina. Aquest divendres s’han posat en marxa les activitats que s’han programat enguany coincidint amb la mostra de petits cellers, que tindrà lloc el dissabte 16 d’abril a l’Arboçar. Un tast de vins naturals als jardins de la Torre romana de les Gunyoles ha encetat el programa, que es clourà el 24 d’abril al nucli de Can Mitjans amb una passejada entre vinyes.

Tal com va explicar l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, durant la presentació de la mostra, aquesta segona edició seran 40 els cellers que participaran a la iniciativa. La majoria són de les diferents denominacions catalanes, tot i que també n’hi haurà del País Valencià, el Rosselló i Itàlia. El format de la mostra és idèntic al de l’any passat: els visitants disposaran d’un forfait que els permetrà tastar els més de 100 vins que es presentaran a la fira. El tiquet té un cost de 15 euros i ja es pot comprar anticipadament a la pàgina web d’enoturismePenedès.
Una de les novetats del Microvi d’enguany és que hi haurà servei de guarderia, perquè els pares puguin passejar amb comoditat per la mostra. A més, també s’instal·laran dues parades dedicades a la gastronomia, on es podran degustar alguns dels productes típics del municipi i del Penedès. De la Cruz va apuntar que la fira es tornarà a instal·lar al nucli de l’Arboçar, ja que l’any passat “va tenir molt bona resposta”, va assegurar. La fira es podrà visitar de les 11 del matí a les 3 del migdia i de les 6 de la tarda a les 10 del vespre.
Afluència de públic
Pel que fa al públic que s’espera que visiti la fira, Oriol de la Cruz va dir que no s’han marcat cap fita, però que les previsions és que se superi la xifra de 500 visitants que van passar pel Microvi l’any passat. Tot i això, l’alcalde va deixar clar que la intenció de l’Ajuntament no és que siguin moltes les persones que passin per la mostra, sinó que aquesta sigui una bona manera de donar a conèixer el municipi.
De fet, per ampliar aquest coneixement, les activitats paral·leles a la fira del dia 16 d’abril s’han organitzat als diversos nuclis que integren el municipi. Aquest divendres, per exemple, el tast de vins naturals organitzat per Mas Candí s’ha fet als jardins de la torre romana de les Gunyoles, un espai que no està obert habitualment al públic. Dissabte, s’ha programat sopar-maridatge al Centre Cultural i Recreatiu d’Avinyó Nou, mentre que dijous es farà un original tast de sumolls al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs. El programa d’activitats complet es pot consultar a turismeavinyonet.cat.
Segons va avançar Oriol de la Cruz, ja s’han venut més del 40% de les entrades per aquestes activitats paral·leles.

També et pot interessar

Comentaris