Xavier Nadal substitueix Pere Guilera al capdavant de Pimecava

10/03/2016 - 18:01h
Finalment, hi ha relleu a Pimecava. Xavier Nadal ha substituït Pere Guilera en el càrrec, després que aquest hagi estat poc més de tres anys al capdavant de la patronal de petits i mitjans cavistes. Guilera ja va anunciar l’any passat que tenia la intenció de plegar abans d’acabar la legislatura per motius personals, però ha allargat la retirada fins que ha trobat algú que volgués seguir amb el projecte encetat. Nadal, que ja va ser president durant la primera època de creació de l’entitat (enguany compleix una dècada) s’ha compromès a ocupar el càrrec durant un any, el temps que està previst que es trigui a tornar a convocar eleccions.

Malgrat haver volgut deixar el càrrec de president de Pimecava, Pere Guilera seguirà vinculat amb l’ens, ocupant una de les dues vicepresidències que hi ha a la junta. Aquesta serà de caràcter més institucional, mentre que l’altra, que ocuparà Guillem Carol, es dedicarà a les noves tecnologies. Aquest és un àmbit que Xavier Nadal s’ha proposat impulsar durant el període que estigui en el càrrec. La resta de membres de junta que acompanyaran Nadal seran; Jordi Casanovas (secretari); Josep Elias (tresorer); i Carles Andreu, Josep Cusiné, Joan Pagès, Toni Rossell, Marta Giró i Ramon Canals (vocals).
Projecte continuista
 
Tal com ha explicat Xavier Nadal al 3d8, els objectius que s’ha marcat per al seu curt mandat estan molt vinculats al que ja s’ha fet durant aquesta legislatura. Així, la promoció dels Caves Premium (que Pimecava defensa des de la seva creació) serà una de les línies estratègiques, així com la creació de nous serveis per als associats de la patronal “més adaptats als nous temps”, ha explicat Nadal.
 
Sobre els motius que l’han empès a acceptar el càrrec de president de l’entitat, Xavier Nadal ha apuntat que l’ha influït decisivament el fet que Pimecava sigui una associació econòmicament solvent, i que sigui independent d’altres poders. “El fet de nodrir-nos de les quotes dels associats, fa que no estiguem condicionats. Que puguem opinar amb llibertat”, ha reconegut Nadal, que ha dit que els pròxims dotze mesos treballarà perquè l’ens tingui més veu en els diferents organismes del sector cavista.
De fet, donar més veu a les petites i mitjanes empreses del sector del cava va ser l’objectiu amb què es va crear Pimecava, una fita que el nou president ha assegurat que encara està vigent, tot i que l’entitat ja està ben consolidada. Per això, Xavier Nadal ha afegit que ara és el moment d’ampliar els socis amb què compta la patronal, que juntament amb l’Institut del Cava és qui defensa els interessos dels elaboradors.
 
Actualment, el col·lectiu compta amb 52 associats i Nadal creu que amb més, augmentaria la seva força per negociar les diferents qüestions que afecten els seus associats.
 
Destacar les especificitats
El nou president de Pimecava també s’ha referit a la nova denominació cava de Paratge Qualificat, que el Consell Regulador del Cava ha anunciat que estarà operativa en poc temps. Nadal ha dit que això “és un pas, però no és el definitiu”, i ha apuntat que el que s’ha d’aconseguir és que l’etiqueta de cada producte destaqui les seves “especificitats”. “Això permetria augmentar el prestigi del producte, que actualment no és gaire elevat”, ha sentenciat.
 
Tal com ha apuntat el president de Pimecava, aquesta millora de la percepció del producte per part dels consumidors també permetria augmentar el preu que es paga per cada producte, un fet que repercutiria en el viticultor, i també en tot el territori.
 
Sobre la feina que s’ha fet els darrers mesos, Xavier Nadal ha destacat la signatura del conveni col·lectiu per al sector del cava, que inclou el pacte per les taules salarials, que segons el president “segueixen sent de les millors de Catalunya”, ha conclòs.

També et pot interessar

Comentaris