La Font de la Canya inaugura la primera fase de la museització del jaciment arqueològic

10/11/2015 - 10:11h

El jaciment Ibèric del turó de la Font de la Canya, acreditat com l’origen de la vinya a Catalunya, ha inaugurat la primera fase dels treballs de museïtzació i adequació dels terrenys. L’acte, celebrat dissabte, el va presidir l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, acompanyat del diputat delegat d’infraestructures i habitatge, Josep Ramon Mut, i el diputat adjunt de Turisme, Ramon Riera i Bruch, a més de nombrosos alcaldes de la comarca.

Durant la presentació, l’arqueòleg Dani López, director dels treballs de realitzats del jaciment i codirector de les excavacions arqueològiques, va destacar la importància de les obres dutes a terme. “Avui marquem un abans i un després a la història de la Font de la Canya. S’ha treballat sobre la zona habitada del segle III a.C., el camp de sitges i actuacions per millorar l’accessibilitat i protegir el jaciment”, va dir López. L’arqueòleg també va parlar sobre alguns dels tresors del jaciment, apuntant que  “les millors troballes estan encara per extreure. Hem calculat que sota el sòl trobarem restes que poden datar del segle VII a.C. Ens queda molt de treball per fer, però confiem trobar moltes ‘joies de la corona’ en aquest emplaçament”, va remarcar.

Per altra banda, Josep Ramon Mut, diputat delegat d’infraestructures i habitatge, va valorar la importància de jaciments com aquests pel país, i la seva importància en la conservació de la identitat. Ramon Riera i Bruch, diputat adjunt de Turisme, va confirmart que la Diputació de Barcelona mantindrà el seu recolzament per seguir donant valor a la Font de la Canya, a més de valorar la feina i implicació de les entitats públiques i privades.

Finalment, l’alcalde d’Avinyonet , Oriol de la Cruz, va subratllar que “aquest és un projecte en tres fases, i avui tot just hem acabat la primera. El jaciment és cabdal per al municipi, la comarca d i tota la província de Barcelona, i en particular dins el seu entorn, ja que ajuda a incrementar el valor. Entre tots hem de sumar esforços per a què cada cop hi hagi més gent interessada a conèixer-lo i puguem afegir sinèrgies beneficioses per a tots els actors implicats”, va explicar.

El jaciment de la Font de la Canya obrirà per a visites guiades els propers 21 de novembre i 12 de desembre. El preu és de 7,50 euros per persona, i cal reservar a través de la plataforma de venda d’Enoturisme Penedès a www.enoturismepenedes.cat .

També et pot interessar

Comentaris