Jaume Plensa: “El cava és com un missatge dins una ampolla”

25/10/2015 - 10:05h
La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir dilluns al vespre l’escultor Jaume Plensa com a Confrare d’Honor de l’entitat. El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral, que aquest any ha tornat a la seu de la Confraria, al barri subiratenc de Torre-ramona. L’escultor agafava així el testimoni del pintor mallorquí Miquel Barceló, que l’any passat va passar a engrandir la llarga llista de membres d’honor que té l’entitat.
Jaume Plensa, és un dels escultors catalans amb més renom. Conegut, majoritàriament, per les seves grans escultures formades per lletres i números, l’any 1997 va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques concedit per la Generalitat de Catalunya, i el 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi. La seva tasca li ha valgut altres reconeixements, com el Premio Velázquez de Artes Plásticas que el Ministeri de Cultura li va atorgar l’any 2013. El darrer ha estat el Premi Ciutat de Barcelona, que l’Ajuntament li ha lliurat aquest 2015.

Com és habitual en aquesta cerimònia, l’escultor barceloní va jurar fidelitat al cava, una beguda de la qual es va declarar un gran consumidor. Plensa va descriure el cava com “un missatge en una ampolla”, destacant que a vegades “fa més fàcils aquelles coses que costen de dir”. L’artista també va explicar que l’escumós li recorda la seva infantesa, perquè el seu pare en bevia, “però aleshores en deien xampany”, va bromejar.
Juntament amb el nou Confrare d’Honor, la Confraria del Cava va investir sis Confrares de Mèrit, i quatre nous membres de número de l’entitat. Els personatges que van ser investits de mèrit van ser: 
L
lucià Ferrer (presentador i inaugurador del Cavatast 2015); Roger Coma (actor); Cristina Brondo (actriu); Oriol Castro (cuiner); Joan Miquel Canals (degà de la Facultat d’Enologia de la URV), i Joan Ras (president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia).
 
Actes fets i per fer
Durant l’acte d’investidura, el president de la Confraria, Antoni de la Rosa i Torelló, va repassar els actes que l’entitat ha dut a terme enguany, i va recordar els que encara queden, com la IX Cursa Solidària País del Cava, que es farà aquest diumenge, i que en vuit edicions ja ha recaptat més de 80.000 euros per a La Marató de TV3, convertint-se en una de les institucions que més aporten a aquest projecte. També va parlar del 4t Sopar Solidari del Cava, que tindrà lloc el 20 de novembre, i que recaptarà fons per a Càritas.
 
Més de 150 persones van assistir a la Investidura Tardoral d’aquest any, que va comptar amb la presència de destacades personalitats del sector del cava, com el president del Consell Regulador, Pere Bonet, i dels alcaldes de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, i de Subirats, Pere Pons. A l’acte també hi va ser present la Reina del Cava, Carla Nieto, que lluïa un vestit de la firma Guess by Marciano. 

També et pot interessar

Comentaris