ERC i JERC posen en marxa dues campanyes a favor de la independència

oriol amoros
30/01/2014 - 09:05h

ERC i JERC han iniciat aquesta setmana dues campanyes amb el mateix objectiu: construir un nou país i reclamar la independència, tot mirant ja al 9 de novembre. Pel que fa a ERC, la seva campanya es diu ‘Votar és democràcia’i la iniciaran aquest dissabte amb una parada al mercat de Vilafranca. Oriol Amorós, vicesecretari general de comunicació, va explicar que la campanya té dos objectius, per una banda “remarcar que el que ens proposem és votar, decidir pacíficament el futur del nostre país i tot i que nosaltres apostem pel Sí, lluitem perquè els del No també puguin votar”; i en segon punt “la independència la volem per fer un nou país, un país diferent i millor que l’estat espanyol actual i el que ens mostren dia a dia el PP i el PSOE”. Amorós va destacar la importància del moment actual per poder fer “un país nascut del vot on tots els ciutadans ens siguin pares fundadors”.

A la presentació d’aquesta campanya també hi va participar la diputada penedesenca Teresa Vallverdú que va explicar els més de 30 actes repartits arreu de les comarques penedesenques que es duran a terme. Per Vallverdú “en aquesta campanya el que volem més que mai es establir una conversa pausada i tranquil·la amb la gent, és normal que es tinguin dubtes i el que mostrarem és que les incerteses que genera el procés són moltes menys que les certeses que tenim dins l’estat espanyol”.

La campanya s’allargarà fins el 15 d’abril i portarà per tota la Vegueria Penedès les primeres espases del partit republicà com Marta Rovira, Josep Maria Terricabres, Pere Aragonès o l’Oriol Amorós.

Per altra banda els joves d’ERC, les JERC, han presentat la campanya “Són Vostès” amb l’objectiu de mostrar que el govern del PP a l’estat espanyol no respon als interessos dels joves, ni dels catalans ni de la democràcia, segons van explicar el portaveu de les JERC Penedès Anoia, Pere Sàbat i el secretari nacional d’organització Bernat Picornell.

Sàbat va voler deixar clar que els joves no estan disposats “a acatar sense més aquestes polítiques retrògradesdel PP i per això volem crear un país nou, independent. Volem passar pàgina, però amb seny, no de qualsevol manera. Volem una societat més justa, sense desigualtats. Volem eliminar el blanc i negre”.

Així les polítiques que les JERC denunciarà amb la campanya es centren sobretot en “l’aniquilació de drets que està perpetrant el PP, com són els laborals, els socials o el de les dones en quan a l’avortament, però també amb la negativa a fer la consulta, la llei Wert, el rescat a la banca o la no condemna al franquisme”.

Sàbat va avançar que la campanya “Són Vostès…” durarà fins al març i es faran actes arreu del territori. Durant la presentació es van projectar els diversos cartells de la campanya on hi apareixen personatges com Alícia Sanchez Camacho, José Maria Aznar, José Ignacio Wert, Alberto Ruiz Gallardón, Mariano Rajoy, Rodrigo Rato o Cristobal Montoro.

També et pot interessar

Comentaris