Albet i Noya es converteix en el tretzè celler que abandona la DO Cava

alt
Avatar
25/11/2013 - 09:38h

El celler de Sant Pau d’Ordal, Albet i Noya, ha anunciat que abandona la Denominació d’Origen Cava. Segons ha explicat Josep Maria Albet, copropietari de l’empresa i president del Consell Regulador de la DO Penedès, el principal motiu que ha empès la firma a deixar Cava és el baix preu al que es venen alguns productes que s’elaboren sota aquesta empara. “Fa quatre anys ja vem valorar l’opció d’abandonar la DO Cava, però aleshores vem considerar que no era el moment. Ara pensem que ja estem prou madurs per fer-ho” ha dit Josep Maria Albet. Amb aquest abandonament, ja són 13 els cellers que han sortit d’aquesta denominació.
Tal i com ha explicat Albet, el detonant que ha fet que el celler hagi apostat per sortir de la DO Cava ha estat veure com alguns d’aquests productes es venen a poc més d’1 euro. “Els petits i mitjans elaboradors no es poden guanyar la vida amb aquests preus, i tampoc la gent que participa a la cadena de producció”, ha dit Josep Maria Albet. Per Albet, 50 dels 250 milions d’ampolles que actualment es produeixen a la DO Cava –els que són de més qualitat- “s’haurien de segmentar i portar un nom diferent al de cava”.

Actualment el celler elabora unes 200.000 ampolles de vi escumós, que suposen aproximadament el 15% de la seva producció total. A partir d’ara, aquestes ampolles es podrien comercialitzar a l’empara de la DO Penedès, que fa uns mesos va estrenar nova normativa per als escumosos que s’adapta perfectament al perfil de producte que elabora el celler subiratenc. Entre d’altres, els escumosos de la DO Penedès (als que ara se’ls hi està buscant un nom que els englobi) han d’estar produïts de manera ecològica, i tenir un mínim de 15 mesos de criança.

Amb la marxa d’Albet i Noya, ja són 13 els cellers que han abandonat la DO Cava: Alber Milà Mallofré, Albet i Noya, Bodegues Torre del Veguer, Carles Mora Ferrer, Finca Avinyó, Josep Colet Ortega, Loxarel, Maria Font Puig, Mas Bertran Viticultors, Mas Comtal, Masia Colomé, Puig-Romeu 2000 SCP i Sucesores de Rafael de Camps SCP.

També et pot interessar

Comentaris