Jordi Busquet és el nou president de la Federació de Mutualitats catalana

alt
Avatar
21/12/2012 - 09:22h

El director general de Mútua Penedès, Jordi Busquet, és el nou president de la Federació de Mutualitats de Catalunya. El nomenament de Busquet es va produir en la darrera junta de l’associació, que integren 75 entitats que conformen el teixit mutualista català. Jordi Busquet ha assenyalat com a primers objectius enfortir les mutualitats federades davant els reptes socials i reguladors, així com la defensa dels interessos del mutualisme social català. Actualment, les mutualitats donen cobertura asseguradora a un milió de persones, és a dir, el 17% de la població de Catalunya.
La trajectòria mutualista a Catalunya és centenària, i va néixer amb la finalitat de cobrir unes prestacions que ningú més no cobria. En aquest sentit, Jordi Busquet estableix cert paral·lelisme entre l’època que va generar l’origen del mutualisme i el context actual de crisi. Per això, assegura, que “quan flaquegen els recursos públics, les mutualitats tenen, més que mai, el màxim sentit”. I aquest és també un dels reptes que pren el nou president de la Federació: reposicionar les mútues de manera coherent “amb els temps que ens toca viure, perquè la societat les torni a veure tal con són, i entengui l’essència del mutualisme”.
Jordi Busquet constata, i aclareix, certa confusió de concepte entre mutualisme i asseguradores, SA. “Efectivament, la diferència fonamental radica en què les mutualitats són entitats sense ànim de lucre en les quals el servei al mutualista és l’objectiu prioritari, mentre que les societats anònimes asseguradores s’orienten paritàriament a l’obtenció de beneficis”.
En el context, doncs, de mutualisme, i ja en la línia d’afrontar els reptes a curt i mitjà termini, Mútua Penedès, l’entitat penedesenca especialitzada en cobertures personals, ha ampliat la gamma de serveis per als mutualistes amb la incorporació de prestacions asseguradores adreçades tant a les famílies com als professionals autònoms -aquests amb màximes deduccions fiscals precisament perquè són mutualistes-, i també a les assegurances de conveni col·lectiu per a empreses.

També et pot interessar

Comentaris