Com assolir un territori competitiu i sostenible?

13/10/2011 - 15:33h

El Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès (CESAP) ha convocat per dimarts al Castell de Sant Martí Sarroca la celebració de la jornada que porta per títol “Alt Penedès: factors de competitivitat” amb l’objectiu de debatre propostes de futur per assolir un territori competitiu i sostenible econòmicament i socialment.

Dues parts
La jornada constarà d’una part expositiva que es farà durant tot el matí i es dividirà en sis àmbits: els de l’estadística socioeconòmica, la mobilitat, l’ensenyament, les tecnologies de la comunicació, els recursos energètics i la qualitat de vida.
Tal i com explica el secretari general de la UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf aquesta primera part serà com una “fotografia de com es troba la comarca, per després, a la tarda, parlar de possibles solucions per reactivar la situació”
A la tarda es durà a terme una sessió participativa on una vintena d’assistents especialistes en diferents àrees abordaran, en intervencions de curta durada, temes relacionats amb el futur de la comarca. Després d’aquestes miniconferències hi haurà un fòrum obert entre els participants.
El president de la UEP, Albert Calzada, va justificar, durant la presentació d’aquestes jornades, la creació del Consell Econòmic explicant com “els temps que vénen seran també molt difícils i cal ajudar els empresaris a través de la societat. També hem d’arribar a acords amb els polítics per donar una empenta a la situació i que ens en sortim el millor possible”.

Crida als polítics
L’objectiu de la jornada de dimarts s’emmarca dins el plantejament fundacional de la plataforma d’aportar propostes i contribucions positives en relació al futur de l’Alt Penedès amb una voluntat expressa de col·laboració i entesa amb les administracions públiques, sobretot amb els ajuntaments.
En aquest sentit el president de l’ADEG, Xavier Cardona, va fer una crida als polítics, sobretot locals, per tal que assisteixin a les jornades de dimarts “i vegin les inquietuds dels agents socials que no estan marcats per cap color polític. Els polítics que s’acostin dimarts al castell de Sant Martí podran posar un termòmetre fictici i veure quina és la realitat del territori”.
El Consell Econòmic està integrat per l’ADEG, la UEP, la Cambra de Comerç, Comissions Obreres, Institut d’Estudis Penedesencs i UGT.

També et pot interessar

Comentaris