Els Mossos troben 3.300 plantes de marihuana al polígon Els Masets de Bellvei

alt
06/04/2011 - 13:56h
 

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un total de 3.300 plantes de marihuana a Bellvei en dues operacions policials diferents. L’inspector dels Mossos Joan Mulet ha explicat que s’han detingut a set persones com a presumptes autors d’un delicte per tràfic de drogues. Els detinguts es dedicaven al cultiu de les plantes i també al seu assecament i la preparaven per vendre-la. alt0L’operatiu es va iniciar quan una dotació de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra al Baix Penedès, amb seu al Vendrell, va detectar que, en una nau del polígon industrial Els Masets de Bellvei, hi hauria una plantació de droga de grans dimensions. Al entrar-hi van comprovar com a l’interior hi havia tres persones, una de les quals va escapar. Els Mossos van iniciar un dispositiu per localitzar la persona escàpol, fruit del qual es va trobar un vehicle amb dos ocupants a dins que, després que els agents fessin les comprovacions pertinents, van quedar també detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Sota manament judicial la Unitat d’Investigació va fer una entrada i perquisició en dues de les naus industrials del polígon per poder recercar tots els indicis i proves del cultiu de la marihuana.
El resultat va ser la troballa de 1.400 plantes amb un pes total de 210 quilos. També van localitzar-hi diferents ampolles de fertilitzant per marihuana, un temporitzador mecànic, una làmpada halògena de 600 watts, una bomba d’aire, una bomba d’aigua, dos ventiladors elèctrics, un sistema complex de reg pel mitjà ‘gota a gota’’ així com unes 1.300 llavors de marihuana. 
Aquests materials demostren que es tractava d’una plantació de gran envergadura ja que constantment s’estava alimentant les plantes perquè creixessin més ràpidament i aconseguissin produir una quantitat de substància activa més gran.
Un cop l’autoritat judicial va escoltar en declaració als quatre detinguts, va decretar-ne el seu ingrés a presó.
Els detinguts en aquesta primera operació són Erwin Adan G. G, de 23 anys i veí de Ripollet; Daniel Aaron V. P, de 21 anys i veí de Terrassa; Jaume G. F, de 21 anys i veí de Sabadell i Alexandre N. M, de 27 anys i veí de Sabadell

Un segon punt de cultiu a la mateixa població

Els Mossos van poder desmantellar un segon punt de cultiu de marihuana a gran escala a Bellvei. En aquest cas es tractaria de tres naus industrials les quals estarien perfectament preparades pel cultiu, la recol·lecció i l’assecat de les plantes. 
A la primera de les naus, dedicada exclusivament al cultiu, els investigadors van trobar-hi més de 1450 plantes en període de creixement. Per tal d’accelerar aquest procés, els delinqüents feien servir un focus elèctric de 600 W, aconseguint que durant les 24 hores del dia les plantes captessin la llum necessària per estar en constant expansió. 
La segona i la tercera de les naus tenien la funció de magatzem i disposaven d’un ampli teixit de cordes per poder penjar-hi les plantes que havien assolit la seva cota màxima de creixement perquè es poguessin assecar amb més rapidesa i aconseguir una qualitat de droga superior. En aquestes dues naus s’hi van trobar unes 400 plantes.
Fruit de les gestions dels investigadors es van poder detenir tres persones encarregades de gestionar la plantació. Els detinguts en aquesta segona operación són Emilio R. F, de 60 anys; Jose Maria V. P, de 61 anys i veí del Vendrell i Mohamed E. H, de 40 anys i veí de Cubelles.

 

També et pot interessar

Comentaris