La Sindicatura de Comptes porta l’Ajuntament de Cunit a la Fiscalia

alt
09/02/2011 - 16:20h
La Sindicatura de Comptes ha traslladat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al Tribunal de Comptes de l’Estat un informe sobre la gestió econòmica de l’Ajuntament de Cunit, al Baix Penedès, corresponent als exercicis dels anys 2006 i 2007, després d’haver detectat diversos indicis de responsabilitats penals i comptables. Des del consistori s’afirma que hi ha dictàmens jurídics que “emparen” la seva actuació.

Entre d’altres elements, l’informe de la Sindicatura, de més d’un centenar de folis i que aquest dimecres surt publicat al web del mateix organisme, evidencia que l’Ajuntament de Cunit, governat pel PSC i el PPC, va tancar l’any 2007 amb un romanent de tresoreria real de 5,5 milions d’euros, tot i que el consistori el va quantificar en 2,9 milions. El document també constata irregularitats en diversos pagaments i l’adjudicació de contractes. La Fiscalia i el Tribunal de Comptes decidiran ara si inicien un procediment judicial. De moment, però, la Sindicatura de Comptes apunta que hi podria haver algun delicte penal en aquest cas.
Comunicat de l’Ajuntament

En relació a l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l’Ajuntament de Cunit, des del govern local (PSC-PPC) s’ha fet públic un comunicat de premsa per “puntualitzar” alguns aspectes. Tot seguit, es transcriu la nota íntegrament:
“En primer lloc, l’objecte de l’informe és la revisió del Romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Cunit corresponent als exercicis 2006 i 2007. I en aquest sentit, la Sindicatura de Comptes realitza un seguit de recomanacions i observacions.
En segon lloc, l’informe de Sindicatura informa d’ irregularitats de procediment, davant les quals l’Ajuntament disposa de dictàmens jurídics que entenem que emparen les formes de contractació i de comptabilitat.
L’informe parla “amb reserves i posant de manifest que únicament es conclou respecte la possible existència d’ indicis” pel que fa a la possible responsabilitat penal. L’informe no afirma enlloc que existeixin els indicis.
La Sindicatura recomana mesures de sanejament per a una millor activitat comptable. Es vol recordar que l’Ajuntament de Cunit, pel que fa a la hisenda pública, està sotmès a la tutela de la Generalitat de Catalunya portant a terme actualment el segon Pla de Sanejament.
Cunit no és un cas aïllat, a Cunit gestionem els recursos públics tenint molt clar que treballem pel benefici de tota la ciutadania.
Portem 4 anys anant de la mà amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les comptes municipals, estem posant les mesures de sanejament que calen i estem fent tot el possible perquè a Cunit, la població segueixi tenint els serveis que té i que es mereix. I no és fàcil, la situació econòmica és complicada, i ho és per tothom.
La Sindicatura ens diu que les coses les podríem haver fet millor.
El que sí fem, és prendre consciència de les recomanacions que l’informe fa a l’Ajuntament per tal de millorar la gestió pressupostària.
Existeixen diferents interpretacions de la llei i l’Ajuntament de Cunit compta amb informes jurídics externs que expliquen amb fonaments de dret cadascun dels aspectes objecte de l’informe”.
Per llegir tot l’informe de la Sindicatura de Comptes, cliqui aquí.

 

També et pot interessar

Comentaris