La Generalitat adjudica provisionalment el futur parc eòlic de Pontons

26/10/2010 - 13:59h

El futur parc eòlic de Pontons, que s’instal·larà a la serra de Matania entre Pontons i Aiguamúrcia i que tindrà onze molins de tres megawatts cadascun ha donat un pas endavant per a la seva futura construcció, prevista per al 2013. La Generalitat va adjudicar dijous passat de manera provisional les set Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) de les àrees de Catalunya delimitades per a la ubicació d’aquest tipus d’infraestructures energètiques en els propers anys.
Al concurs per al projecte de l’Alt Penedès s’hi havien presentat set empreses i l’adjudicació va ser per al projecte de Fersa Energías Renovables SA i Aventalia Energies Renovables SL que també han guanyat el concurs dels tres parcs eòlics que es faran a les zones de la Ribera d’Ebre i Baix Camp. Fersa i Aventalia són dues empreses catalanes especialitzades en la promoció i explotació de parcs eòlics. Ara s’ha obert un termini legal de deu dies per presentar al·legacions abans d’aprovar-se definitivament el projecte.
L’adjudicació es va fer seguint les indicacions d’una comissió formada per dos membres del Departament d’Economia i Finances, dos del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dos del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i dos membre proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les set zones. L’adjudicació, de caràcter provisional, es farà ferma un cop s’hagin atès les al·legacions dels diferents concursants i es rebin les acceptacions per part de les empreses adjudicatàries. En total 20 grups empresarials van presentar fins a 57 ofertes per adjudicar-se una de les set zones a la geografia catalana.
L’alcalde de Pontons, Lluís Caldentey (PP), s’ha mostrat molt satisfet tot assenyalant que “des de l’any 2004, estàvem batallant per aconseguir aquest parc que suposarà la reactivació econòmica del poble”. Així mateix, apuntava que la comarca també es beneficiarà del projecte, ja que “és possible que hi hagin accions complementàries al parc”.

També et pot interessar

Comentaris