En només set dies els pares del Pau Ortega recullen 200.000 euros de donats per milers de persones

alt
08/10/2010 - 10:48h

No hi ha paraules per descriure la resposta i la lliçó de solidaritat que ha tingut la gent de Catalunya i el Penedès. En només set dies, i després d’encetar una campanya per recollir donatius, els pares d’en Pau Ortega Amat, el nen de tres anys que viu a les Cabanyes i que té un càncer infantil, han recollit els 200.000 euros que necessiten perquè a partir del gener de l’any que ve, i si tot va bé, el seu fill pugui continuar el tractament als Estats Units.
L’interès i l’entusiasme que han rebut el Felip i la Montse ha estat brutal i en set dies han quedat totalment desbordats. El bloc, a través del qual es demanava ajuda ha tingut més de cinquanta mil visites en una setmana. Al Facebook s’hi han fet onze mil amics. La resposta dels mitjans de comunicació locals ha estat total i la cirereta de tot plegat va ser el reclam fet el dilluns des del programa Tot és possible que presenta Jordi Basté a RAC1. Aquell matí l’allau de trucades i ingressos va ser estratosfèric. Ara bé, una altra de les claus ha estat la xarxa 2.0. L’experiència que atresora el pare d’en Pau en pàgines web hi ha tingut molt a veure, i molt, per poder escampar-ho per la xarxa social amb l’important ajut dels amics, a l’hora de construir el blog i els cartells.
La Bruixa d’Or, l’administració de loteria de Sort, els va donar 50.000 euros i la resta fins arribar als 200.000 han estat aportacions de tota mena i a títol individual de milers de persones. Una resposta tan contundent de la societat catalana que no s’esperaven els pares del Pau, si més no tan ràpida, i és que recorden com els pares d’un nen de Vandellòs que pateix el mateix problema que el Pau van trigar tres mesos i mig a recollir aquesta quantitat.
“Volem que et curis, Pau”
“Estarem agraïts per sempre a tothom. La resposta humana i l’afecte que ens han ofert no l’oblidarem mai”, diu el Felip que en tan pocs dies se’ls ha trencat el cor veient com fins i tot companys del Pau havien fet miques la seva guardiola on potser tenien vint o trenta euros per donar-los al seu amic, el Pau. I tants i tants nens de tot Catalunya que han enviat dibuixos al Pau a través del correu, tots amb un missatge: “Pau, volem que et curis”.
La setmana que ve els pares del Pau i d’altres famílies amb nens que pateixen el mateix problema -a Vilafranca n’hi ha un al barri de l’Espirall i dues famílies més a Tarragona- mantindran una reunió molt important on hi haurà membres de la gerència de l’Hospital Sant Joan de Deú de Barcelona i representants del Departament de Salut de la Generalitat per saber si el tractament es podrà seguir fent a Catalunya o caldrà viatjar fins a Nova York.
Prou donacions
Mentrestant els pares del Pau demanen que ja no es facin més donatius al compte bancari i que tampoc s’organitzin activitats solidàries. De fet el Felip i la Montse tenen previst bloquejar el compte demà dissabte. Si finalment el Pau pogués seguir el tractament a Catalunya els diners recaptats els donarien a un fundació de l’hospital per poder investigar la malaltia del Pau. Després d’aquests dies frenètics, de ben segur que ara els pares del Pau tornaran a tenir més estones per poder jugar amb ell.

Comentaris