Dimarts el Penedès commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

15/09/2010 - 13:42h

 

Aquest dimarts, 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de la malaltia de l’Alzheimer i un any més diferents associacions de l’Alt i el Baix Penedès organitzen actes per fer palesa la solidaritat dels ciutadans vers les famílies que tenen algun membre afectat per aquesta malaltia qualificada encara per la ciència com a llarga, irreversible i progressiva A Vilafranca l’associació Llambrusca organitzarà tota una sèrie d’actes. El primer es farà a partir de 2/4 de 7 de la tarda a l’Escorxador amb una xerrada sobre “La importància de l’alimentació i la nutrició en les persones amb la malaltia de l’Alzheimer” a càrrec de J.Muñoz, C.Sánchez, A.Muñoz i L.Verano de la Unitat de demències del CSSV Ricard Fortuny. A les vuit del vespre, la sala d’exposicions de Vinseum acollirà un cava-tertúlia amb la presència de totes les persones que han estat entrevistades a les tretze revistes que edita l’Associació Llambrusca que donaran una visió global i actual de la problemàtica de la malaltia. El divendres 24 el Sam Casino acollirà un concert a benefici de Llambrusca i, finalment, el dissabte 25 de 9 del matí a 2 del migdia s’instal·larà una parada al mercat de Vilafranca on es donarà tot tipus d’informació sobre les activitats que organitza l’entitat i també es podrà col·laborar amb l’adquisició d’artesania elaborada per diferents artistes i voluntaris.

El Baix Penedès

D’altra banda, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca també té programats un seguit d’actes per aquest dimarts per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer.
El primer acte programat serà avui amb un concert a càrrec del grup Avoi Jaçç Quartet que es farà a les 8 del vespre als jardins del Museu Deu del Vendrell.
Diumenge tindrà lloc una caminada solidària fins a l’Alberg Santa Maria del Mar de Coma-ruga. La sortida s’ha fixat a la plaça de la Sardana (al barri del Puig) a les 8 del matí i el recorregut serà de 9 quilòmetres amb una dificultat baixa.
Finalment, aquest dimarts hi haurà una conferència al Centre Cívic L’Estació, a les 7 de la tarda, a càrrec d’Alèxia Falcó Santamaría, veterinària i directora tècnica del projecte “Tan amigos” de Carelia Via Social. El tema que s’hi tractarà seran les teràpies amb gossos aplicades a l’estímul i motivació dels malalts d’Alzheimer.

 

També et pot interessar

Comentaris