S’aixequen les restriccions de vehicles per la verema

alt
14/09/2010 - 16:04h

Els vehicles que transportin raïm podran circular amb normalitat per totes les vies durant el període de verema. Gràcies a una exempció de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit no multarà aquells camions que puguin circular per l’AP-7 o l’N-340 al seu pas per la comarca i a qualsevol via de les carreteres catalanes sempre i quan sigui per transport de raïm. El recorregut a fer pot ser entre les vinyes i els cellers i a la inversa, carregats o buits.

Les restriccions fan que els vehicles de mercaderies no puguin circular per algunes vies els caps de setmana, els dies festius i els períodes de vacances per augmentar la fluïdesa del trànsit. L’any passat aquesta limitació va provocar algun conflicte durant la campanya de la verema.

En tot cas, els conductors de vehicles destinats a la verema hauran de portar la documentació exigida per l’ordre FOM/238/2003, que és la que regula el transport de mercaderies i, quan viatgin amb el vehicle buit, hauran de justificar el recorregut amb els comprovants corresponents.

La gestió d’aquest aixecament fins el 31 d’octubre ha anat a càrrec del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
El Consell Comarcal va comunicar l’acord a les associacions i gremis del sector vitivinícola del Penedès (DO Penedès, Consell Regulador del Cava, Associació de Viticultors del Penedès, Unió de Pagesos, Covides, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Associació Vinícola Catalana i Institut del Cava) perquè en fessin difusió entre els seus associats. 

També et pot interessar

Comentaris