Joan Raventós alerta que el tripartit vol alentir l’aprovació de l’àmbit

alt
11/06/2010 - 08:15h

Dijous van iniciar-se els treballs de la ponència per l’aprovació de la llei de l’àmbit de Planificació del Penedès que ha presentat el grup parlamentari de Convergència i Unió i que defensa el diputat penedesenc Joan Raventós. Tot i que no sigui un fet massa habitual que l’oposició, que està en minoria, presenti una llei, Raventós confia que aquesta “arribi a bon port”.
El diputat convergent, però, ha lamentat aquests dies davant els mitjans de comunicació que el tripartit, sobretot, i el Grup Mixt hagin presentat algunes esmenes a aquesta llei, malgrat que, inicialment, hi havia consens de totes les forces polítiques per tirar-la endavant.  Algunes d’aquestes esmenes a Raventós no el deixen tranquil. El diputat convergent ha ressaltat de manera especial les que ha presentat el tripartit, on hi ha Esquerra Republicana de Catalunya, un partit que sempre ha mostrat el seu interès per la creació de l’àmbit del Penedès, afirma Raventós. En aquest sentit, el diputat de la federació nacionalista ha lamentat que alguna d’aquestes esmenes menystinguin la feina que ha fet la Plataforma per una Vegueria Pròpia en favor de l’àmbit. A Raventós li preocupa que l’esmena del tripartit plantegi que tots aquells municipis de l’Anoia que s’integrin a l’àmbit ho manifestin a través d’un nou reglament que s’hauria d’establir i, d’altra banda, que demani la participació dels ens locals en la configuració del que ha de ser el Pla Territorial Parcial del Penedès, quan justament tota aquesta feina ja s’ha fet anteriorment i cada municipi ja s’ha expressat a través dels seus plens municipals, “tornar a fer tota aquesta feina seria alentir el procés d’aprovació de l’àmbit”, manté Raventós, que reivindica l’aprovació de l’àmbit dins d’aquesta legislatura i, anant més enllà, afirma “m’agradaria convidar ERC -partit que sempre ha estat a favor de l’àmbit- a ser sensible a la viabilitat d’aquesta llei i que les esmenes que ha presentat el tripartit no acabin sent un entorpiment per l’aprovació de l’àmbit. Per la nostra part no quedarà”.
A banda de Joan Raventós (CiU), els ponents de la resta dels partits parlamentaris seran Santi Rodríguez (PP), Salvador Milà (ICV), Roberto Labandera (PSC) i Miquel Carrillo (ERC).
Amb la primera reunió d’ahir el calendari més immediat preveu una nova reunió de la ponència per aquest dimarts, enviar a continuació un dictamen a la comissió de Política Territorial que té prevista una convocatòria per l’endemà i que aquesta comissió elevi la llei perquè el plenari dels propers 30 de juny i 1 de juliol la pugui debatre.
Per Raventós, tot el que surti d’aquest calendari podria traduir-se en un ajornament de l’àmbit fins la propera legislatura.

També et pot interessar

Comentaris