La Fundació Altarriba, preocupada pel destí dels animals de la gossera de la mancomunitat Penedès-Garraf

10/06/2010 - 15:40h

La Fundació Altarriba ha enviat per correu ordinari una carta oficial als 30 ajuntaments que donen servei el centre d’acollida d’animals de la mancomunitat Penedès-Garraf. En aquest escrit els insta que demanin informació dels seus animals recollits, en especial dels animals recuperats o adoptats i els informes veterinaris dels animals de les eutanàsies.
Segons la Fundació, les dades que tenen els ajuntaments són massa simples sobretot en les dades de les sortides, és a dir, en el destí dels animals. Segons l’entitat, els ajuntaments haurien de saber on van a parar els animals recollits al seu municipi i qui són els seus propietaris.

A la carta, Altarriba anima els alcaldes que facin la consulta a través d’un senzill formulari web, directament a l’agència i en 48 hores tindran la resposta.  Segons la fundació, aquest és un mecanisme que han buscat per tal de fer un procediment senzill, legal, i poc laboriós, sense cap necessitat d’establir nous i complicats protocols que entorpeixin la feina dels treballadors del centre d’acollida.

Des d’Altarriba s’apunta que alguns ajuntaments ja ho han posat en marxa i ja han demanat aquesta informació (sobretot els números de microxip i de les eutanàsies) però que alguns esperen la resposta des de fa més de vuit mesos.
“No entenem els impediments perquè no és una empresa privada qui demana la informació sinó els ajuntaments que són els titulars del servei i que el paguen amb els diners dels ciutadans”, afirmen des de la Fundació que apunten que si no es comença a donar aquesta informació no descarten cap acció per tal d’aclarir què està passant.

També et pot interessar

Comentaris